Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Kasya 17:57, 17 paź 2017

AgataP napisał(a)

Kasiu u mnie tez nie wszystko ładne, ale czasami trzeba czasu by się rozrosło. Wtedy może okazać się że jest genialnie - nie ma się co spieszyć...

A co Ci nie pasuje ?

swiecznice juz brzydkie liscie maja...zaschniete, polamane
AgataP 18:10, 17 paź 2017

Anda napisał(a)
Cudowna jesien u Ciebie Misz-masz bardzo harmonijny.
LO dobrze sie czuje. Niesamowicie sie rozrosla. Te mlode galazki przypnij juz teraz do pergoli. Na wiosne wytnij wszystkie najciensze galazki.

Ewcia on już powiązany jest sznureczkami jutowymi i ponad pergolę wystaje jeszcze z 50 cm . Zobaczymy jak przetrwa zimę, może się okazać że będzie wymagał gruntownego cięcia. To pierwszy jego rok na pergoli.
AgataP 18:14, 17 paź 2017

Kasya napisał(a)

swiecznice juz brzydkie liscie maja...zaschniete, polamane

Oj Kasia gdybym miała przejmować się takimi rzeczami to wyciepała bym całą bylinową i posadziła drzewa w cisowych skarpetkach...
Ale wtedy byłoby nudno. Dla mnie ogród musi mieć magię. Musi być zmienny, zaskakujący, pączkujący wiosną, kolorowy latem i zasypiający w jesiennej ferii barw. Ja taki ogród lubię.... nawet zimą...

To co było konieczne wycięłam - resztą się zachwycam
Krys 18:20, 17 paź 2017

Agata piekna,kolorowa jesien u Ciebie
Makusia 18:24, 17 paź 2017

Ależ róże dają jeszcze! Cudnie! Różanki nie sposób przeoczyć!
tulucy 19:57, 17 paź 2017

Agata rabaty wyspowe po co Ci tyle trawnika
kasja83 07:33, 19 paź 2017

AgataP napisał(a)

Oj Kasia gdybym miała przejmować się takimi rzeczami to wyciepała bym całą bylinową i posadziła drzewa w cisowych skarpetkach...
Ale wtedy byłoby nudno. Dla mnie ogród musi mieć magię. Musi być zmienny, zaskakujący, pączkujący wiosną, kolorowy latem i zasypiający w jesiennej ferii barw. Ja taki ogród lubię.... nawet zimą...

To co było konieczne wycięłam - resztą się zachwycam

Piknie napisane!A i skarpetki czasami brzydną-mnie bukszpanową w połowie zeżarł grzyb.
Kawa 08:31, 19 paź 2017

u mnie świecznica też połamane liście uschnięte ale co tam i tak mi się podoba bo wielka taka

super że cisy wsadzone już początek zmian jest
AgataP 09:48, 19 paź 2017

Kawa napisał(a)

u mnie świecznica też połamane liście uschnięte ale co tam i tak mi się podoba bo wielka taka

super że cisy wsadzone już początek zmian jest

Kami i to już raczej koniec na ten sezon, została mi paczka krokusów do posadzenia. Mam jeszcze kalinę ale ją zadołuję na razie.
Aha stoją jeszcze 3 biedne róże w donicach i nie wiem gdzie je posadzić, jak się nie zdecyduję to będzie ich kolejny rok w przechowalniku ehhh

Poza tym pozbyłam się już wszelkich doniczek z nieposadzonymi roślinami... w tamtym roku miałam dość jak je wszystkie dołowałam w skrzyniach warzywnych...
dlatego w tym roku się obrobiłam i już... porządki zrobione, zostało mi tylko grabienie liści na bieżąco... choć dziś sposób na leniwca zrobię - zbiorę kosiarką, myknę do worka i zostawię na ziemię liściową
mirkaka 16:02, 26 paź 2017

Anda napisał(a)
Cudowna jesien u Ciebie Misz-masz bardzo harmonijny.
LO dobrze sie czuje. Niesamowicie sie rozrosla. Te mlode galazki przypnij juz teraz do pergoli. Na wiosne wytnij wszystkie najciensze galazki.

A ja bym zrobiła inaczej, na zimę odpięła od pergoli, oberwała liście bo widzę że ma mączniaka, owinęła włókniną a na wiosnę rozpięła poziomo wszystkie zdrowe i nieprzemarznięte pędy. No i jeszcze okopczyła na zimę.

Trawiasta śliczna