Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 14:14, 29 lip 2018

Rojodziejowa napisał(a)

Osz ja pierniczę jakie cudne!

Wiem, też mi się ogromnie podobają tym bardziej że są u mnie
AgataP 14:15, 29 lip 2018

kerii napisał(a)
U Ciebie jak zawsze bujnie i kolorowo. Szpalerek miodzio, mój też w końcu wygląda choć nie była bym sobą jak bym nie przemyśliwała co by tam jeszcze dosadzić

Fajne gadżeciki ja mam tylko podkowę, jakoś tak nie mam koncepcji na takie różne pierdołki Od tamtego roku w piwnicy mi stoi taka mala pseudo studzienka drewniana i nie mam pojęcia co z nią zrobić.

Pozdrawiam cieplutko

Studzienkę to ja mam normalną i nie wiem kiedy się za nią wezmę, nie mam koncepcji i na razie czasu... jak coś znajdę na pincie to może i ona się doczeka realizacji
nicol21 15:04, 30 lip 2018

Kiedyś, dość dawno byłam u Ciebie i czytałam zmagania z domem, ogrodem i życiem codziennym. Ogród się pięknie rozrósł, spoważniał .Przestrzen bardzo fajna, bo i miejsce na warzywnik i na basen dla dzieciaków. Wszystko ładnie Ci rośnie i kwitnie! Straty wiadomo że są nieodzowne, czasem coś padnie, nie wyjdzie, ale jest miejsce dla innych które się w tym czasie rozrosły.

Robienia chodników nie zazdraszczam ale podziwiam .
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
AgataP 18:12, 04 sie 2018

Upał, upał i jeszcze raz upał...
Siedzę w domu z córką, syn wrócił dziś z wyjazdu, woda w basenie jak zupa taka ciepła... Nic się nie chce, robię to co muszę...
Skosiłam trawę - po ostatnich opadach wróciła w końcu do normy.
Wycięłam przekwitłe różyczki - marne w tym roku po tych upałach, dużo żółtych liści, grzyb, musiałam pryskać miedzianem. Dostały nawozu i zaczynają odbijać.
Bylinowa - jakoś wcześniej przekwita wszystko, ten gorąc od kwietnia przyspiesza jednak wszystko..
Warzywnik - wszystko rośnie... maliny już, dawno nie jadłam tylu owoców co teraz. Czereśnie, truskawki, maliny, w przyszłym roku dojdą już borówki i jeżyna... pycha będzie...

kilka zdjęć i idę z psem, choć nawet jej się nie chce

Katalpa + zadaszenie na tarasie daje cień... inaczej byśmy zwariowali

AgataP 18:14, 04 sie 2018

Rabata bylinowa z oddali

i kilka ujęć z bliska, choć wydaje mi się że robię wciąż takie same zdjęcia

AgataP 18:17, 04 sie 2018

W warzywniku z poidełka przeważnie korzystają owady, inne stoi za domem a koleje pod kasztanowcem

AgataP 18:21, 04 sie 2018

I jeszcze z bylinowej ujęcia, powoli likwiduję piaskownicę, ale to długi proces. Córka nie jest tak przekonana do tego jak ja

AgataP 18:23, 04 sie 2018

Hortki znosiły największą ulewę, ba to było oberwanie chmury bo inaczej nie da się tego nazwać, rzeka płynęła ulicą...
A hortki stoją... cięcie wyższe zdało egzamin, tego będę się trzymać

Graby za nimi musiałam ciachnąć znowu bo miały po 80 cm przyrostu.

AgataP 18:25, 04 sie 2018

Wchodzimy na rozchodnikową, porosły w tym roku gigantyczne
Rozplenice wypuszczają już kotki, miskany piórka..

Gąszcz, gąszcz

AgataP 18:26, 04 sie 2018

Idę na ogród, temperatura już na to pozwala