Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

kerii 20:46, 04 sie 2018

Ja właśnie skończyłam podlewać masakra

Fajną masz tą rozchodnikową u mnie rozplenice jeszcze o kotkach nie myślą nawet

Zbieram inspiracje na trawiastą rabatę, gdyby nie te upały to pewnie bym już coś grzebała a tak to nie mam siły za gorąco zwłaszcza, że rabata w słońcu prawie cały dzień.
No cóż nie zdążę w tym sezonie to będzie w następnym
Margarete 22:12, 04 sie 2018

Upał !Już mam go dość. Ja dzisiaj od 19.30 do 21.30 kosiłam trawę w ogrodzie i przed domem od ulicy i mimo że już było tak późno to pot mi spływał do oczu. Nie lubię takich upałów bo to ani popracować w ogrodzie się nie da ani nawet poodpoczywać i korzystać z tego ogrodu też nie. Leżę na kanapie, robię tylko to co muszę, okna mam pozamykane, włączony klimatyzator.... no koszmar jakiś.

U ciebie cudny ten szpaler hortensji, ja mam miniszpalerek 3 obok siebie, ale młode dopiero na wiosnę sadziłam, ale moje dopiero zaczynają kwitnienie.
Cudny masz ogród i podziwiam tą pracę którą w niego wkładasz.
Buziaki pracowita kobieto!
Gruszka_na_w... 22:21, 04 sie 2018

Piękny, zadbany ogród. Czekam z utęsknieniem na wzrost mojej katalpy i na deszcz. Hortensjom żółkną liście i usychają kwiaty. Jak te zmiany klimatyczne się utrzymają, to pozostaną w ogrodzie tylko rozchodniki. Z nadmiaru owoców połamały mi się dwie grusze. Mogłam w czerwcu poobrywać część zawiązków. Ehhh...mądry Polak po szkodzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wendy79 22:27, 04 sie 2018

Cóż, upał pomieszał mi plany, pracuję tylko w domu ( i zaległości nadrabiam) i w pracy, bo muszę. Dzisiaj wieczorem poszłam tylko zajrzeć na warzywny po nasiona maków, ale tak jakoś skończyłam jedną nową rabatę truskawkową obsadzać, a jak zobaczyłam chwasty na środkowej bylinowej, to motyka poszła w ruch i Maciek mówi: "nie przeżyłabyś, jakbyś sobie nie potrzymała motyczki, co?"...Kończyłam motyczkowac niemal po ciemku i tak jak Margarete pisze, pot zalewał mi oczy. Masakra!
tulucy 06:40, 05 sie 2018

Agata pięknie jak zwykle
tulucy 06:41, 05 sie 2018

Aż zdublowało
bacowa 09:04, 05 sie 2018

Agata, ty masz rdest ? jeżeli tak to czy on się jakoś mocno rozrasta ?
Kupiłam rdest Wężownik i nie bardzo jest info w necie jak on się rozrasta.
Bogdzia 09:21, 05 sie 2018

U mnie rozplenice ani jednego kłoska nie mają. Piekny masz ogród , masz co pokazywac a napisz co rosnie w kamiennym brązowym garnku.Pozdrówka posyłam , często myśle o Tobie.
Kasya 11:39, 06 sie 2018

jaki dzielzan piekny...u mnie juz zasycha
ja dopiero wczoraj troszke wyszlam bo zyc sie nie da
AgataP 14:26, 06 sie 2018

nicol21 napisał(a)
Kiedyś, dość dawno byłam u Ciebie i czytałam zmagania z domem, ogrodem i życiem codziennym. Ogród się pięknie rozrósł, spoważniał .Przestrzen bardzo fajna, bo i miejsce na warzywnik i na basen dla dzieciaków. Wszystko ładnie Ci rośnie i kwitnie! Straty wiadomo że są nieodzowne, czasem coś padnie, nie wyjdzie, ale jest miejsce dla innych które się w tym czasie rozrosły.

Robienia chodników nie zazdraszczam ale podziwiam .

Przestrzeni dużo, ale coraz bardziej się kurczy
Powoli odhaczam pozycje z listy. Sporo jeszcze zostało, ale mniej niż na początku i tym się wciąż pocieszam. pozdrawiam