Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

paniprzyroda 00:07, 09 sie 2018

Świetny pomysł z miejscem dla hoteli, pamiętam dywagacje o tym zakątku pomysłowo zamknięta oś widokowa, a same domki superaśne, koronkowo bardziej czy wzór kwiatowy z wiejskich chat, sama nie wiem, ale co się nawierciłaś Daszki gdzieś zamawiałaś? Bo to one sprawiają mi zawsze największy problem.
Iwk4 01:08, 09 sie 2018

O raju, rezerwuję miejsce w tych hotelach. Cudne wzorki na domkach. I stoją, jak rzeźby na końcu punktu widokowego. Masz świetny pomysł Agatko
mikina34 09:29, 09 sie 2018

Agato, zadam pytanie z cyklu śmiesznych ale się nie śmiej proszę Wyrósł mi na rabacie przecudnej urody słonecznik, wielki, ogromny, aż pot z nigo spływa (upss. to nie ta bajka ) ale dorodny w każdym razie (z ziarenek po ptaszkach żeby było ciekawiej) Do brzegu kochana, do brzegu: czy ja mam go ściąć (szkoda mi trochę) czy ma sobie tak sterczeć z opuszczonym łebkiem? Trochę się boję, że jak pieprznie jak długi to roztrzaska się w drobny mak i guzik będzie z niego, ale jest taki okazały, ze żal podejść do niego z siekierą
I jestem w kropce...
AgataP 11:01, 09 sie 2018

mikina34 napisał(a)
Agato, zadam pytanie z cyklu śmiesznych ale się nie śmiej proszę Wyrósł mi na rabacie przecudnej urody słonecznik, wielki, ogromny, aż pot z nigo spływa (upss. to nie ta bajka ) ale dorodny w każdym razie (z ziarenek po ptaszkach żeby było ciekawiej) Do brzegu kochana, do brzegu: czy ja mam go ściąć (szkoda mi trochę) czy ma sobie tak sterczeć z opuszczonym łebkiem? Trochę się boję, że jak pieprznie jak długi to roztrzaska się w drobny mak i guzik będzie z niego, ale jest taki okazały, ze żal podejść do niego z siekierą
I jestem w kropce...

Słoneczniki mają to do siebie że stoją i zasychają w pionowej pozycji, chyba że siły wyższe zasądzą inaczej -czytaj burze i silne wiatry.
Jak chcesz go zostawić to przywiąż go do jakiegoś palika i niech zostanie - ptaki bo wyczyszczą. Jeśli chcesz go sama skonsumować to ciachnij a resztę wyrwij, lub przynajmniej przytnij przy samej ziemi, by Cie nie denerwował badyl. Potem go usuniesz z korzeniem

nie wiem czy o taką odpowiedź Ci chodziło, jeśli chcesz pytaj o wszystko po to tu jesteśmy..
AgataP 11:06, 09 sie 2018

paniprzyroda napisał(a)
Świetny pomysł z miejscem dla hoteli, pamiętam dywagacje o tym zakątku pomysłowo zamknięta oś widokowa, a same domki superaśne, koronkowo bardziej czy wzór kwiatowy z wiejskich chat, sama nie wiem, ale co się nawierciłaś Daszki gdzieś zamawiałaś? Bo to one sprawiają mi zawsze największy problem.

Mariolka, no tak powstało pytanie do czego prowadzić ma ścieżka... teraz temat rozwiązany i już.
W przyszłym roku planuję domki dla motyli na rabacie bylinowej, ale muszę zamówić gotowe - nie umiem takich podłużnych otworów robić, poza tym nie mam czym

Daszki na słupkach mam ocynkowane kupowane w markecie budowlanym - groszowe sprawy, na te słupy miałam problem, bo one 14x14 i nie mogłam znaleźć. Zamówiłam 15x15 liczę że nie będą aż tak za duże...

A nawierciłam się owszem, za wszystkie czasy Teraz tylko czekać czy komuś się tam spodoba
AgataP 11:07, 09 sie 2018

Iwk4 napisał(a)
O raju, rezerwuję miejsce w tych hotelach. Cudne wzorki na domkach. I stoją, jak rzeźby na końcu punktu widokowego. Masz świetny pomysł Agatko

Iwonko dziękuję bardzo, kiedyś w gazecie zobaczyłam szkic takiego hotelu dla owadów i od tej pory tkwiło mi to w głowie, w końcu po 2 latach zrealizowałam plan. Tym bardziej że słupy zostały mi z budowy domu, czekały tylko na wykorzystanie.
anna_t 11:27, 09 sie 2018

rewelacyjne te hotele! zainspirowałaś mnie
najpierw sobie narysowałaś wzór a potem wiertarką zrobiłaś dziury?
o czymś jeszcze trzeba pamiętać?
gdzie te daszki zamawiałaś?
AgataP 11:32, 09 sie 2018

anna_t napisał(a)
rewelacyjne te hotele! zainspirowałaś mnie
najpierw sobie narysowałaś wzór a potem wiertarką zrobiłaś dziury?
o czymś jeszcze trzeba pamiętać?
gdzie te daszki zamawiałaś?

Ania, najpierw rysunek na drewnie, potem nabijałam punkty gdzie miałam wiercić. Potem wiertarka + wiertła do drewna + płaskie wiertła.
Potem papier ścierny, malowanie i wybór lokalizacji

Daszki są na A... zależy jaki rozmiar słupa zrobisz
ren133 11:41, 09 sie 2018

Opanowałaś teren do perfekcji!!!!!!!
Podziwiam za pomysły, konsekwencję i pracowitość
I trawniczek śliczny ... pracujesz jak mróweczka ... jak dwie mróweczki
anpi 12:01, 09 sie 2018

...i jak korniczek artysta