Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

jankosia 08:59, 17 mar 2016

Agata, ty masz sadzonki z tego samego źródła co i ja w zeszłym roku brałam... Teraz to już dwa lata temu
Będziesz zadowolona, ładnie się poprzyjmowały
AgataP 09:06, 17 mar 2016

jankosia napisał(a)
Agata, ty masz sadzonki z tego samego źródła co i ja w zeszłym roku brałam... Teraz to już dwa lata temu
Będziesz zadowolona, ładnie się poprzyjmowały

Monika to super, liczę na to
kasja83 09:28, 17 mar 2016

AgataP napisał(a)

U mnie wciąż aktualne, syn z obłędem w oczach lata do każdego nowego który spadnie Obdarowuje całą klasę

Mój syn dopiero poszedł do pierwszej klasy-ale ostatniej jesieni też już zbierał kasztany. Rosną niedaleko nas 3 piękne okazy-więc to kwestia czasu, jak będzie miał nimi pokój wypachany-a on to taki typ zbieracza patyków, kamieni itd.

To czekam Agatko na fotki tego graba.

Margarete no mam tego fuksa, że akurat pod płotem nic nie rośnie i żeby wsadzić nie muszę nic wykopywać.
Margarete 15:32, 17 mar 2016

AgataP napisał(a)

haha ja też mam taki stary żywopłot przy drodze, ale go zostawiam w spokoju, bo mnie chroni od drogi
a szpadle mogą się zabrać z nami

DZieki dziewczyny, dzieki...póki co szpadli brac ze soba nie musicie
No chyba że bardzo chcecie

Liguster ostatnio sie poprawił, nie przemarza i mam nadzieję że podrośnie szybko zasłaniając mój nieciekawy widok za płotem . ale dobre checi zostana odnotowane...
AgataP 16:16, 17 mar 2016

No i dziś pogoda też wykorzystana do prac w ogrodzie, świerki przycięte, bo już za duże wyrosły, perukowiec też przycięty... niby mało ale te świerki dały mi w kość. Musiałam rozłożyć drabinę męża i ciachałam na wysokości 3-4 metrów... a potem jeszcze to posprzątać...
miałam przyciąć żywopłot od drogi ale nie mam już sił, on jest ze śnieguliczki.. ma takie białe kuleczki owoce poczeka na inny dzień..
Luteczka 17:29, 17 mar 2016

Margarete napisał(a)

DZieki dziewczyny, dzieki...póki co szpadli brac ze soba nie musicie
No chyba że bardzo chcecie

Liguster ostatnio sie poprawił, nie przemarza i mam nadzieję że podrośnie szybko zasłaniając mój nieciekawy widok za płotem . ale dobre checi zostana odnotowane...

Ja też mogę pomóc z wykopywaniem żywopłotu , w końcu mam doświadczenie nabyte przy 15 metrach żywopłotu sąsiadki, do korzeni to nawet linka holownicza była użyta i się urwała
Luteczka 17:30, 17 mar 2016

Agatko, ale pędzisz z robotą, szacun
AgataP 18:23, 17 mar 2016

Ewcia korzystam z pogody, chcę zrobić jak najszybciej te największe prace czyli żywopłot, posadzenie hortensji i dalsze obsadzenie bylinówki.
Bo pewnie po świętach zaczną przychodzić zamówione rośliny.

Potem to już tylko to co zdążę, bo przy domu jeszcze pracy dużo.

Marzy mi się jeszcze miejsce pod warzywa i owoce, ale najpierw muszę zobaczyć ile mam tego miejsca i na co ono mi wystarczy
kasja83 18:39, 17 mar 2016

Agatko nie próżnujesz...no,ale jak roślinki mają przybyć to deadline się zbliża
AgataP 09:02, 18 mar 2016

Kasia no spieszę się, dziś mam nadzieję że deszcz nie wykurzy nas z ogrodu, bo akcja sadzenia będzie. Jeszcze przed świętami muszę kupić ziemię do hortek i kompost, będzie ich 28 szt więc potrzeba trochę Nie mówiąc o zdarciu darni roboty po pachy