Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

AngelikaX 12:48, 23 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
A tak z innej beczki... czy u was też tak pylą sosny? U mnie już drugi tydzień upałów i ani kropli deszczu. Nad lasem normalnie widać jak unosi się chmurka pyłowa. Oczywiście żółto mam wszędzie. A okna to jak w ruskim czołgu. Miałam ambitny plan je umyć ale teraz to nie ma sensu żadnego bo do mokrych szyb dopiero będzie się czepiać.

U mnie w sobotę wszystkie parapety, taras, wejsciowe schody umyłam - w niedziele tak usyfione, że masakra... a to sosny? myślałam, że to rzepak tak pyli...
BasiaLT 12:50, 23 maj 2017

U mnie na 100% to sosny bo żądnego rzepaku nie ma w okolicy.
Makusia 13:02, 23 maj 2017

....oświeciło mnie, że może i ja i syn smarkamy bo sosna pyli? To by tłumaczyło nagłe "przeziębienie"...
paulina_ns 14:32, 23 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Paulinka surfinie i petunie sa bardzo żarłoczne. Jak już trochę podrosną to średnio raz na tydzień dodaję nawóz Plantpolu. Taki zwykły do surfinii po 8 zł za torebkę. Łyżka na konewkę 10 l. Latem jak już są wyrośnięte to co drugie - trzecie podlewanie.

Dzięki Basiu za informację a co do pylenia daj spokój, mój najstarszy Syn ma astmę i okropna alergie, jak po całym dniu przychodzi do domu muszę mu do oczu sterydowe krople wstrzykiwac, bo ma okropnie spuchniete! U nas wszędzie żółto samochód, okna, parapety, dzisiaj trochę pada oby coś lepiej się zrobiło.
BasiaLT 14:32, 23 maj 2017

Wszystko możliwe, jak toś jest bardzo wrażliwy albo już ma alergię to pewnie bardziej odczuwa.
paulina_ns 14:35, 23 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Wszystko możliwe, jak toś jest bardzo wrażliwy albo już ma alergię to pewnie bardziej odczuwa.

Oj tak a jak tu dziecko upilnowac, nawet mleczy dotykać nie może, nie raz muszę jechsc z nim na pogotowie na zaszczyk, bo leki alergiczne za mało.
gobasia 14:37, 23 maj 2017

a jakieś odczulenie nie wchodzi w grę?
BasiaLT 14:39, 23 maj 2017

No powiem ci Paulinko że cię podziwiam... przecież nie sposób upilnować dzieci. Nie wiem czy masz oczy z każdej strony głowy czy jak... Taka ostra alergia to masakra.
Rojodziejowa 18:28, 23 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
A tak z innej beczki... czy u was też tak pylą sosny? U mnie już drugi tydzień upałów i ani kropli deszczu. Nad lasem normalnie widać jak unosi się chmurka pyłowa. Oczywiście żółto mam wszędzie. A okna to jak w ruskim czołgu. Miałam ambitny plan je umyć ale teraz to nie ma sensu żadnego bo do mokrych szyb dopiero będzie się czepiać.

Nie wiem, co pyli, ale mam żółto :/ U mnie dookoła dużo brzóz, więc na nie zwalałam
paulina_ns 18:31, 23 maj 2017

gobasia napisał(a)
a jakieś odczulenie nie wchodzi w grę?

Dopiero w tym roku mogę go zacząć odczulac, skończył 7 lat.