Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

Makusia 22:29, 24 maj 2017

Basiu orliki piękne! A oknami się nie przejmuj- ja zasłaniam roletami Nie widać tak bardzo stanu, w jakim się znajdują
jolanka 06:30, 25 maj 2017

Orliki masz Basiu przepiękne Jakoś nie mogę się "zadobyc". Kupilam nawet kilka kłączy ale nic z nich nie wyszło. Chyba za długo leżały w tym torfie w torebce.
A okna umylaś?
BasiaLT 07:56, 25 maj 2017

Niniejszym oświadczam że wbrew wynikom rankingu zwyciężyło mycie okien Obleciałam wszystkie od zewnątrz i na piętrze od wewnątrz. Zostało mi tylko 6 na parterze od wewnątrz ale to już szybciorem pójdzie.
BasiaLT 07:57, 25 maj 2017

jolanka napisał(a)
Orliki masz Basiu przepiękne Jakoś nie mogę się "zadobyc". Kupilam nawet kilka kłączy ale nic z nich nie wyszło. Chyba za długo leżały w tym torfie w torebce.
A okna umylaś?

Jolu ja w zeszłym roku sadziłam kilka orlików z kłączy i powiem ci że niezbyt mi się udały. Jakieś takie wybździane były. Nie ma to jak normalnie siane z nasionka, najlepiej siane byle jak i pozostawione same sobie.
Kasik 07:58, 25 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Niniejszym oświadczam że wbrew wynikom rankingu zwyciężyło mycie okien Obleciałam wszystkie od zewnątrz i na piętrze od wewnątrz. Zostało mi tylko 6 na parterze od wewnątrz ale to już szybciorem pójdzie.

Basia- przecież jeszcze pyli. "Na cóż Ci ten przepych?"

Ja czekam na przyszły tydzień- dwa razy okien nie będę myła.
BasiaLT 08:40, 25 maj 2017

Kasiu ja już przed pyleniem miałam tak ufyfrane że niewiele było przez nie widać. Pylenie tylko dołożyło swoje. Nawet jeśli to się jeszcze nie skończy to potem przelecę tylko parapety i luuuz....
anabuko1 10:05, 25 maj 2017

BasiaLT napisał(a)

Ja się przekonałam do orlików zupełnie niedawno. Pisałam już u ciebie ale dla pamięci u siebie też zanotuję że jakby co to chętnie się wymienię nasionkami.

Nasi, nie wszystkie oriki jeszcze rozkwitly.Nie wszystkie jeszcze pokazałam. Ja też na nie dopiero 3 lata temu zwróciłam uwagę I dopiero je zaczynałam zapraszac do mojego ogrodu .
Nie ma sprawy ze swoich zbiore Ci nasionka.
zawitka 10:12, 25 maj 2017

Nie zalecali mycia okien a umyłaś i masz przez co patrzeć na ogród ha ha ! ! .Orliki --jakoś nie mogę się do nich przekonaż Dałam zdjęcia kaliny z tego roku
BasiaLT 08:08, 28 maj 2017

Poranny przegląd ogrodu. Oto linie Gobasie. wygląda na to że będą kwitły. Ależ się cieszę
BasiaLT 08:11, 28 maj 2017

To kaliny od Kasi "Ogród hortensjowo - brzoskwiniowy". Mimo że przesadzane duże krzaki to chyba mają się dobrze bo nie zrzuciły kwiatów.