Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 22:54, 12 wrz 2017

gierczusia napisał(a)
Ochhh ale oczeęta Chorwacją nacieszyłam takie ..nasycone kolorem fotki super
A jaki busz u Ciebie Basiu aż miło popatrzeć
Tak przeglądałam zdjęcia i zauważyłam otoczkę ze starca przeplatanego stipą..dobrze widzę ?? czy to zwykły starzec czy ten co ma jakieś uszy w nazwie ???
Buuziole

Elu pojęcia zielonego nie mam co to jest za odmiana. Chyba jakis najzwyklejszy. Nawet niecpamietam skąd go właściwe mam. Za to rozrasta sie jak dziki i juz w tym roku musialam na szerokości połowę usuwać bo sie zaczoł panoszyć.
Jakbyś go chciała to mogę ci podesłać każdą ilość.
anabuko1 23:20, 12 wrz 2017

To prawda, te urlopy i wolen czasy zawsze za szybko się kończą.
Nowy ,ładny avatarek.że nie poznałam cię.
Aż dwa razy patrzyłam na nick
Monia81 07:54, 13 wrz 2017

Basiu pozdrawiam, aż nie poznałam nowego avatarka, fotki z urlopu i z ogrodu piękne
Kindzia 09:27, 13 wrz 2017

Chorwacja...zachwyciło mnie to państwo Z sentymentem wspominam i zazdroszczę

Ale Ci się rozrosło, pięknie Basiu!

I mi się też ta czerwona rudbekia bardzo podoba, poganiaj, niech się rozrośnie, to Ci ukradnę kiedyś kawałek
hanka_andrus 15:58, 13 wrz 2017

Byłam dziś w ogrodzie, ale szybko uciekałam, bo się rozpadało, Te rudbekie, o których pytałaś, nie wywalone, więc nasiona dostaniesz, niech przekwitną do końca.
SlonecznyOgrod 16:18, 13 wrz 2017

BasiaLT napisał(a)
Daruś to sem ja wyplewiła no chyba nie myślisz że w tak szacownym gronie pokażę pokrzywy po pas.
Koleusy mam takie bardziej pomarańczowe a to seledynowe to wilec, zwany też ipomeą.

Haha, no dobre
A koleusy zimujesz z mieszkaniu?
O tym wilcu coś słyszałam, ale i tak nic nie wiem u Angeli widziałam ale zapomniałam jakie to miało liście A ta ipomea kwitnie?
Ja znam wilec ale inny.
BasiaLT 21:48, 13 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Chorwacja...zachwyciło mnie to państwo Z sentymentem wspominam i zazdroszczę
Ale Ci się rozrosło, pięknie Basiu!
I mi się też ta czerwona rudbekia bardzo podoba, poganiaj, niech się rozrośnie, to Ci ukradnę kiedyś kawałek

A wiesz że byliśmy w tej samej miejscowości co ty z Rysiem, Kasią i Grzesiem.
BasiaLT 21:49, 13 wrz 2017

hanka_andrus napisał(a)
Byłam dziś w ogrodzie, ale szybko uciekałam, bo się rozpadało, Te rudbekie, o których pytałaś, nie wywalone, więc nasiona dostaniesz, niech przekwitną do końca.

U mnie tez dzisiaj pogoda w kratkę. Bardzo ci dziękuję Haniu za nasiona. Moze akurat mi się uda.
BasiaLT 21:53, 13 wrz 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

Haha, no dobre
A koleusy zimujesz z mieszkaniu?
O tym wilcu coś słyszałam, ale i tak nic nie wiem u Angeli widziałam ale zapomniałam jakie to miało liście A ta ipomea kwitnie?
Ja znam wilec ale inny.

Koleusy mam po raz pierwszy i mam w planie zrobić szczepki ale tez przezimowac caly krzak. Ciachne go na krótko i będę lekko podlewać. Może sie uda.
Wilec czyli ipomea spokojnie się zimuje jeski tylko w korzeniach wytworzyły sie takie bulwy podobne do ziemniaków. I właśnie te bulwy przechowuje sie a na wiosnę wysadza do doniczek.
Gardener27 22:00, 13 wrz 2017

BasiaLT napisał(a)

Nie mogłem się oprzeć, musiałem zacytować. Basiu to niewiarygodne jak Ci się wszystko na tych rabatach rozrosło a to dopiero przedsmak tego co tam będzie się działo w następnym sezonie