Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

anabuko1 11:20, 28 wrz 2017

No, to fajne nowe roślinki
Hortensji Little Lime nie mam.To i nie wiem jaka ona rośnie, czy duża, czy mniejsza.
Hmm ja na wiosnę chcę kawałek skalniaka sobie zrobić.
Ech,,skąd ja to znam,,ten notoryczny brak czasu
pozdrawiam .
BasiaLT 14:47, 28 wrz 2017

anabuko1 napisał(a)
No, to fajne nowe roślinki
Hortensji Little Lime nie mam.To i nie wiem jaka ona rośnie, czy duża, czy mniejsza.
Hmm ja na wiosnę chcę kawałek skalniaka sobie zrobić.
Ech,,skąd ja to znam,,ten notoryczny brak czasu
pozdrawiam .

Jak chcesz skalniaki to mogę ci podesłać bo ja będę wywalac swoje. Trochę weźmie siostra a reszta na kompost wyleci bo nie mam dla nich innego miejsca.
Rumianka 22:01, 29 wrz 2017

Ale "bujne zakupowo"... będzie się działo...lubię wszelkie zmiany i u siebie robię je dość często, nie ma nudy...
BasiaLT 22:05, 29 wrz 2017

Rumianka napisał(a)
Ale "bujne zakupowo"... będzie się działo...lubię wszelkie zmiany i u siebie robię je dość często, nie ma nudy...

Elisko trzy lata temu mi się wydawało że skalniaki na skarpie to pomysł idealny. Ale teraz już mi się nie podobają. Masa w nich zielska które bardzo trudno usunąć. Poza tym źle dobrałam odmiany. Ech... szkoda gadać... Ale to było jeszcze przed O. więc po części jestem usprawiedliwiona
hanka_andrus 22:25, 29 wrz 2017

Basiu, ja tez często zmiany robię, bo pod wpływem impulsu coś posadzę, a w praktyce wychodzi, że to nie tak miało wyglądać.
Nie jesteś osamotniona w takim działaniu.
Makao_J 22:27, 29 wrz 2017

No zakupy super. Dużo hortek widzę. Co to za odmiany?

Ps. Już widzę to Litte Lime. Ładne okazy.
23:19, 29 wrz 2017
No i tak to jest, ja też zmieniłam całą koncepcję ogrodu po trafieniu tutaj. Człowiek się uczy całe życie
anabuko1 08:09, 30 wrz 2017

BasiaLT napisał(a)

Jak chcesz skalniaki to mogę ci podesłać bo ja będę wywalac swoje. Trochę weźmie siostra a reszta na kompost wyleci bo nie mam dla nich innego miejsca.

Chętnie,Mam miejsce wymyśliłam już .Znowu kawałek trawnika zniknie.
Ale to już na wiosnę .
W wolnej chwili zaczynam podglądać rożne skalniaki i szykuję listę co mam do niego kupić.
hanka_andrus 21:50, 01 paź 2017

Basiu, współczuję efektów po pracach ogrodowych. Ma być zmiana pogody na mniej korzystną ogrodowo, to odpoczniesz.
BasiaLT 22:12, 01 paź 2017

Haniu sama sobie podkręciłam tempo prac. Raz żę pogoda ma się zmienić, po drugie jak rośliny mają się ukorzenić przed zimą to czas najwyższy je posadzić. A poza tym od czwartku jadę na coroczny babski wypad w góry więc też 4 dni mi wypadną z prac ogrodowych.