Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

hanka_andrus 22:17, 01 paź 2017

Relaks w górach! To lubię! Odpowiedniej pogody życzę i przedniego humoru na wyjeździe.
zoja 22:18, 01 paź 2017

BasiaLT napisał(a)
Haniu sama sobie podkręciłam tempo prac. Raz żę pogoda ma się zmienić, po drugie jak rośliny mają się ukorzenić przed zimą to czas najwyższy je posadzić. A poza tym od czwartku jadę na coroczny babski wypad w góry więc też 4 dni mi wypadną z prac ogrodowych.

dokładnie - robi się coraz mniej przyjemnie...
zazdroszczę babskiego górskiego wypadu baw się dobrze!
asiak 07:02, 02 paź 2017

Miłego wypadu
zbigniew_gazda 08:09, 02 paź 2017

Basiu też miałem skalniak na skarpie. Po 3 latach było jednolite zielsko a kamienie dokładnie obrosły że nie było szans na wyplewienie. Powiedziałem - koniec. Kamienie dałem u podnóża skarpy tak, że zmniejszył się spadek, przekopałem rabatę na pół metra i wybrałem korzenie. Posadziłem tam trawę hakone, żurawki, berberysy kulki,
miskanty, trawę tą niebieską, perowskia, kilka krzaczków lawendy, 2 jałowce. Teraz mam święty spokój.
BasiaLT 08:10, 02 paź 2017

Dzięki pogodę zapowiadają mało fajną ale może się coś zmieni. Od kilku lat jeździmy ekipą 5 babek w Góry Stołowe. Bez dzieci, meżów, partnerów czy innych ogonów. A że w Karłowie nie ma zasiegu żadna z telefonii komórkowych to jesteśmy jakby odcięte od świata.
hanka_andrus 09:53, 02 paź 2017

No to życzę pysznej kawki na Szczelińcu!
AngelikaX 11:00, 02 paź 2017

BasiaLT napisał(a)
Dzisiaj byłam na targach ogrodniczych w Kalsku. U nas od wczoraj pada więc trzeba było brodzić w błotku bo targi są organizowane na terenie parku. Ale od czego są kalosze i kurtka. Spodziewałam się większego "łał" jeśli chodzi o nowości i ciekawostki roślinne. Było tak se. Tylko kilku sprzedających miało inne rzeczy niż cała reszta. Ale generalnie jestem zadowolona.
Oto pokaz umiejętności pakowania

Mistrzyni pakowania zakupy woow
GorAna 11:07, 02 paź 2017

Basiu, życzę miłego wypoczywania
anabuko1 12:13, 02 paź 2017

Takie babskie wypady to świetna sprawa!!!
Ja kiedyś z dwoma koleżankami organizowaliśmy babskie wieczory.
Raz u jednej raz i drugiej. Też bez nikogo więcej. Żadnych dzieci i polowek.fajne czas.
Ale ze dwa lata z różnych powodów już nic nie ma.
A ty -wy macie i góry i naturę. j
To już całkiem suuper sprawa!!
To miłego wypoczywania życzę
BasiaLT 18:11, 02 paź 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Basiu też miałem skalniak na skarpie. Po 3 latach było jednolite zielsko a kamienie dokładnie obrosły że nie było szans na wyplewienie. Powiedziałem - koniec. Kamienie dałem u podnóża skarpy tak, że zmniejszył się spadek, przekopałem rabatę na pół metra i wybrałem korzenie. Posadziłem tam trawę hakone, żurawki, berberysy kulki,
miskanty, trawę tą niebieską, perowskia, kilka krzaczków lawendy, 2 jałowce. Teraz mam święty spokój.

Zbyszku na to samo liczę. Oto jak skarpa wyglądała jeszcze kilka dni temu.