Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 21:26, 25 kwi 2018

hanka_andrus napisał(a)
Ale będzie żarełko!
Kabaczki w pomidorach!

Hanulku jak wszystko porośnie to faktycznie będzie żarełko. Bardzo mi zależy zwłaszcza na pomidorach. Wprawdzie ja surowych nie jem bo mam taką alergię że mnie "trzepie" na sam widok ale przetworzone to ok. Specjalnie kupiłam takie gatunki, które mają mało wody a dużo miąższu bo chcę zrobić dużo przecierów na zimę. No ale plany planami a jak będzie to zobaczymy.
BasiaLT 21:29, 25 kwi 2018

zoja napisał(a)
super prezenty
ja wczoraj obdarowałam sąsiadkę 'zaraziłam' ją hortensją bukietową limelight i jeżówkami oraz żurawką purple palace podziwiała u mnie w zeszłym roku to teraz ma własne
uwielbiam fale w ogrodzie

Powiem ci Zoju że według mnie dawanie prezentów jest miłe dla obu stron, bo nie chodzi o wartość materialną tego prezentu (chociaż jakby ktoś miał na zbyciu okrągły milionik to ja chętnie przygarnę), ale to że ktoś o nas pomyślał, poświęcił swój czas, pracę i po prostu się fatygował. A przecież mógł leżeć na kanapie do góry kołami i nie robić nic.
BasiaLT 21:31, 25 kwi 2018

zbigniew_gazda napisał(a)
Pozdrawiam Basiu z suchego Podkarpacia. Młode listki piękne ale najbardziej zazdroszczę kropli deszczu.

Zbyszku u nas co kilka dni pada. Dzisiaj w Zielonej przez pół godziny było istne oberwanie chmury. U mnie w Przytoku padało lekko ale dobre i to na moje piaski. Mam nadzieję że do ciebie też trochę deszczu przyjdzie.
BasiaLT 21:33, 25 kwi 2018

Kokesz napisał(a)
Pięknie u Ciebie Basiu
Moje tulipany też się nie wszystkie zgrały kwitnieniem, nie mówiąc już o pomyłkach w kolorach i wysokości
Pozdrawiam wiosennie

Reniu byłam u ciebie i masz pięknie. Co do zgrania się kwiatów to już tak jest że my sobie a one sobie. Trudno. i tak wiosna cieszy oczy.
hanka_andrus 22:00, 25 kwi 2018

Tyle samo deszczu dzisiaj i ja miałam. Dobrze na 2 dni tej wody w glebie wystarczy, a w sobotę ... weekend!
BasiaLT 22:05, 25 kwi 2018

hanka_andrus napisał(a)
Tyle samo deszczu dzisiaj i ja miałam. Dobrze na 2 dni tej wody w glebie wystarczy, a w sobotę ... weekend!

Hanulku ja też się cieszę z deszczu bo to mi ułatwi plewienie w ogrodzie. Dzisiaj mój Miłościwie Panujący podpisał mi urlopik i będę mieć prawdziwie dłuuuuuugą majówkę. Nigdzie nie jedziemy więc mam nadzieję że sporo nadgonię prac.
zoja 22:19, 25 kwi 2018

BasiaLT napisał(a)

Hanulku ja też się cieszę z deszczu bo to mi ułatwi plewienie w ogrodzie. Dzisiaj mój Miłościwie Panujący podpisał mi urlopik i będę mieć prawdziwie dłuuuuuugą majówkę. Nigdzie nie jedziemy więc mam nadzieję że sporo nadgonię prac.

ale fajnie
będziesz zadowolona
Monia81 07:48, 26 kwi 2018

BasiaLT napisał(a)

Dzisiaj mój Miłościwie Panujący podpisał mi urlopik i będę mieć prawdziwie dłuuuuuugą majówkę. Nigdzie nie jedziemy więc mam nadzieję że sporo nadgonię prac.

To tak jak ja, nadgonimy Basiu buziaczki
Kindzia 09:12, 26 kwi 2018

Ja też Wam deszczu zazdroszczę...

Pięknie Ci kwitnie Basiu!!! Jak ładnie, kolorowo

Obowiązkowo głaskanie dla piesełków przesyłam
malgorzata_s... 10:58, 26 kwi 2018

Mnie oczarowały te bordowe tulipany z drugiej fotki Pięknie i kolorowo i jaki porządek