1 litr cieplej wody
100g mydla neutralnego (Neutralseife - nie mam pojecia gdzie sie je kupuje dostalismy na kursie odmierzone, mysle ze w aptece)
2,5g kleju do tapet,
50g cukru
1. Klej do tapet wymieszac w 100 ml wody tak dlugo az sie calkiem rozpusci.
2. Cukier i mydlo w pozostalych 900ml wody wymieszac.
1+2 razem zmieszac i zostawic na conajmniej jeden dzien.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Mam nadzieje ze nie robisz nas w ...balona i ze tymi bankami nikomu krzywdy nie zrobie
A tak bez zartow, tez znalazlam w necie przepis z klejem do tapet i cukrem.
Zastanawia mnie tylko co daje w tym przepisie kolor bankom? Wiesz moze?
Klej mam, ostatnio uzywalismy w domu, mydlo neutralne rowniez, reszte skladnikow tez wiec ide robic plyn bankowy aby jutro go juz moc wyprobowac : )
ja musze sprawdzic w pracowni czy mo kanister jeszcze tam stoi. Moim dzieciaom przeszkolnym narazie banki nie w glowie, wszyscy sie dzis rzucili na przedszkolna gorke i odsniezanie no i za cieplo bylo u nas na mrozone banki.
Mi sie wydaje, ze na to jak dlugo banka sie trzyma ma wplyw temp, im nizsza tym lepiej i podloze na ktorym banka lezy, im gladsze tym lepiej.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Kasiu nie pamietam juz, banki jak banki, w tym roku nie robilam, jakos nie byo okazji i ochoty. Jak znajde mj kanisterek to wyciagne i popuszczamy w ogrodzie z dziecmi