Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

AgataP 09:27, 21 sty 2017

O kanzanie napisałam u siebie
ten przepis na bańki na lato jak znalazł
Kasiek 12:55, 21 sty 2017

Anda napisał(a)
Kasiu, jesli nie przeszkadza Ci to, że ta róża nie powtarza kwitnienia, to sadź w bzie. Będą sie pięknie uzupełniać, bez kwitnie w maju, a róża w czerwcu

Nie przeszkadza, uroda tej rozy jest ogromna, raz a dobrze
Kasiek 12:56, 21 sty 2017

AgataP napisał(a)

Podziekuje u siebie Kanzan jest piekna pania, uwielbiam jej pomponowe kwiaty i ich ilosc
Kasiek 13:02, 21 sty 2017

Pokaze Wam linka w ktorym fajnie pokazuja jak sadzic prawidlowo roze. Nie zawsze te ogolnie przyjete 5 cm od miejsca szczepienia ...ale zobaczcie sami, warto. Jedynie co mnie zastanawia to to, ze polecaja przykrywanie roz kora. Juz kilkakrotnie spotkalam sie z opinia, ze roze kory nie lubia i nie powinno sie ich nia okrywac.

https://www.youtube.com/watch?v=VX2iYKPIdzw
Asieq 18:58, 22 sty 2017

Cześć Kasiu
Przyszłam pooglądać Twój ogród na glinie, a tu... 264 strony!
I w dodatku wiele ciekawych innych tematów.
Dobrze, że jest zima, to czas znajdę na oglądanie i czytanie
Anda 19:41, 22 sty 2017

Kasiu, obejrzałam filmik. Pan mówił o korze przekompostowanej. Jak już wiesz, ja nie używam i z tego co wiem, nie powinno się używać żadnej kory.
Wiesz, zauważyłam, że wielu szkółkarzy nie ma tak naprawdę własnych ogrodów i niektóre problemy są dla nich czysto teoretyczne. Oni cały czas poświęcają szkółce i roślinom do sprzedaży, rosnących na polach albo w doniczkach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
dana1s 18:52, 23 sty 2017

Wpadłam z rewizytą, przejrzałam dopiero kilka stron od przodu i kilka od tyłu ale już wiem, że będę tu zaglądała.
Robisz fantastyczne zdjęcia.
Zima na nich jest jak z bajki
W ogrodzie same cacka, powojniki są powalające <3
Pozdrawiam
Kasiek 19:06, 23 sty 2017

AgataP napisał(a)

Jak dla mnie to kanzan, kiku i amanogawa to drzewa stojace na podium
Kasiek 19:09, 23 sty 2017

Asieq napisał(a)
Cześć Kasiu
Przyszłam pooglądać Twój ogród na glinie, a tu... 264 strony!
I w dodatku wiele ciekawych innych tematów.
Dobrze, że jest zima, to czas znajdę na oglądanie i czytanie

Ciesz sie ze stary watek skasowalam Ten jest w miare mlody.
To prawdda, moj ogrod jest na glinie, i to takiej ze czesto musze uzywac koparki. Przy mniejszych roslinach probuje jeszcze lopata, czasem kilofen, ale np posadzenie drzew bez koparki jest niewykonalne.
Kasiek 19:11, 23 sty 2017

Anda napisał(a)
Kasiu, obejrzałam filmik. Pan mówił o korze przekompostowanej. Jak już wiesz, ja nie używam i z tego co wiem, nie powinno się używać żadnej kory.
Wiesz, zauważyłam, że wielu szkółkarzy nie ma tak naprawdę własnych ogrodów i niektóre problemy są dla nich czysto teoretyczne. Oni cały czas poświęcają szkółce i roślinom do sprzedaży, rosnących na polach albo w doniczkach.

Ewo masz racje i tu to tez zauwazylam, wazna jest sprzedaz. Kiedys zapytam ogrodnika o opuchlaki i jak daje sobie z tym rade ( widzac po roslinach ze ma z tym duzy problem) Nie wiedzial o czym mowie...

Kory w rozach nie mam, tz juz nie mam.