Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 19:41, 17 mar 2021

antracyt napisał(a)
Pięknie ja czekam na moje pierwsze iryski, codziennie oglądam i nic, nie chcą się pospieszyć

A gdybys nakrzyczala na nie?
Kasiek 19:43, 17 mar 2021

eda napisał(a)

Piękny i pierwszy najbardziej cieszy kochana u mnie biały ciemiernik otwarty jutro fotnę bo zimno się ciemno zrobiło
u nas z gminy wesoły busik jeździł z muzyką głośno ale ubaw był tulipany rozdawali która wyjrzała przez okno

Edytko, ciemiernik? A tak, tez jest Kilka oddalam, kilka przesadzilam, cos tam kwitnie

Relacje z busikiem widzialam, bardzo sympatyczny pomysl, brawo dla Waszej gminy
Kasiek 19:49, 17 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ufff dobrze, że go zauważyłaś

No.... W taka ladna, zielona sciezke sie schowal, kto by pomyslal

Wiekszosc traw wycinam jesienia, zostawiam tylko te co dopiero posadzilam, te tne na wiosne. I w takiej mlodziutkiej kepce, zimuje drugi jezyk Rozpielam ja...niech mu cieplej w dupinke bedzie Oceniajac wielkosc zawinietych, skotlowanych traw; ten jest chyba sporo mniejszy od tego pierwszego mieszkajacego w carexach.

Kasiek 19:50, 17 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja dzisiaj dostałam cebulkę eukomisa Tobie też wszystkiego przyjemnego dzisiaj i nie tylko

Piekny prezent
Sylwia, dziekuje kobieto
Kasiek 19:57, 17 mar 2021

mirkaka napisał(a)
Wspaniała wiosna, tyle zwierzątek
Co to za ptaszki takie oswojone że siadają Ci na ręce?

Mireczko, to kosy Najpierw tata kos, sprawdza nasz ogrod i nas, czy jestesmy godni by w naszym poblizu budowac dom, pozniej samiczka sie troche boczy, a na koncu my dokarmiamy male Leonki, bo rodzice maja ich juz dosc i spindalaja na kolejne randki
To oczywiscie zart, choc prawda tez jest, jak widac na zalaczonym obrazku, barwna

Kasiek 20:01, 17 mar 2021

eda napisał(a)
Kasiu pięknie kwieciście kolorowo i jeżyk w suchej kulce to ci niespodzianka a na dnie oczka to zwinka ? cudnie u ciebie mają zwierzątka ogrodowy raj
Ja dziś siatkę rozkładałam żeby tulipany zobaczyć cukrówki w tamtym roku dziobały
buziaki

Edytko, to molch alpejski

A z jezykami...mam cichutka nadzieje, ze chociaz jeden z nich, zostanie w gniezdzie i urodzi male...Taka cichutka nadzieje mam, najcichsza
Akcje z siatka widzialam
Kasiek 20:09, 17 mar 2021

Dzisiaj padal snieg, tak calkiem sporo. I to jest ok, bo jeszcze padac moze, w koncu mamy srodek marca Do konca tygodnia bedzie ziab, do -10 stopni, pozniej juz pomalutku temperatury zaczna powoli rosnac...I dobrze, bo moje wisnie Taoflory wlasnie wyslaly pierwszego zwiadowce

Piwonie pod wplywem zimna, troche przystopowaly, ale nic zlego im sie nie dzieje. Niektore maja juz prawie listki, inne, pozniejsze odmiany, ledwo widac

Tulipanek jak stal tak stoi

Kasiek 20:11, 17 mar 2021

Co juz bylo, jeszcze jest

Kasiek 20:14, 17 mar 2021

Te dojrzalam pare dni temu

kolejne odmiany krokusow

Czosnki ozdobne stanely i czekaja na cieplo
Kasiek 20:17, 17 mar 2021

Zostawione jesienia w ziemi cebule, czuja sie calkiem calkiem, mamy troche swiezego szczypiorku