Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 19:31, 24 mar 2021

mirkaka napisał(a)

No ale jak to ??
też mam kosy, też mają gniazda, i młode, ale uciekają przecież. Jak te młode dokarmiacie? Też tak chcę

Mireczko, moje Leonki zyja w przekonaniu, ze jestesmy darmowymi dostawcami dzdzownic...I rodzynek i innych smakolykow I tak jak tata Leon, podchodzi do nas bardzo blisko, czesto siada na dloni i wyjada ziarenka, tak mama Leonowa, patrzy bardzo podejrzliwym okiem na te wszystkie spoufalania
Dzieciaki panstwa Leonow, Leoniatka czasami, przy nauce latania i wchodzenia w dorosle zycie, obiora nas sobie za przystanek do odpoczynku...Czasami zdazy sie ze taki maluszek, przypadkowo usiadzie nam na ramieniu, albo, gdy cos robie w ziemi w kuckach, nagle usiadzie na plecach......Zasnie, albo cos innego sie mu przydazy

Ten na zdjeciach, byl najslabszy z miotu i musielismy mu troche poniankowac, ale udalo sie i tym razem, polecial w swiat
Kasiek 19:39, 24 mar 2021

Cos mnie ostatnio zlapalo...I zaprowadzilo do sklepu, w ktorym kupilam sobie 11 kwiatkow doniczkowych Kilka z nich

Taka fittonie

I taka

I przypomnialam sobie o swojej milosci do begonii...

Kasiek 19:41, 24 mar 2021

I taka...

I taka...

I taka...

Taka tez

Kasiek 19:47, 24 mar 2021

Hoje. 3 sztuki, ladne, duuuze, rozne Na te polowalam juz od dluzszego czasu, mam nadzieje ze zakwitna u mnie

Do kompletu mojej juz ogromnej monstery, dokupilam monstere monkey, dwie sztuki. Cudne sa

Z paproci, odmiane o krokodylim wzorze na lisciach

Joku 19:50, 24 mar 2021

Też lubię begonie, mam tę ostatnią i jeszcze jedną odmianę. Na zimę trochę marnieją ale wiosną i latem nabierają masy.
Kasiek 19:54, 24 mar 2021

Pisza o niej, ze jest jedna z ladniejszych odmian..Jedna juz mialam, dokupilam do pary, niech im razem razniej bedzie

Do kolekcji dolaczyly Rogi Losia, tej odmiany jestem ciekawa, nigdy jeszcze jej nie mialam.

Peperomia; piekne liscie i pokroj, uwielbiam ja

Wiszaca kaktusowata pieknosc, bez kolcy...Tak bym ja nazwala, nazwy nie mam, ale szukam

I kolejny wiszacy, mam kolce, ale nie klujace.

Kasiek 19:56, 24 mar 2021

Joku napisał(a)
Też lubię begonie, mam tę ostatnią i jeszcze jedną odmianę. Na zimę trochę marnieją ale wiosną i latem nabierają masy.

Jolu, kupujac je, tak sobie wlasnie pomyslalam o Tobie, ze bede musiala do Ciebie zajrzec. Z nadzieja, ze cos podpowiesz na ich temat Wiem ze lubia miec wilgotno, raczej cien, lub slabsze poranne lub wieczorne slonce...I tyle Bylabym bardzo wdzieczna Sa cudne...
Czy moge liczyc na zdjecie Twojej odmiany?
Kasiek 20:05, 24 mar 2021

Moja parapetowka

Kasiek 20:07, 24 mar 2021

I jeszcze kilka innych, ale ich jeszcze nie obfocilam
A w ogrodzie?...Dzieje sie wiosennie

Pierwsze piwonie pokazuja paki kwiatowe. To te wczesniejsze odmiany

Kasiek 20:10, 24 mar 2021