Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 17:00, 08 mar 2021

Joku napisał(a)
Na takie obrazki jeszcze 2-3 tygodnie muszę poczekać. Ale śniegu już nie ma .

Te narcyzki to może 'Tête-à-tête' ?

Jolu, wczesniej pokazywane miniturki byly chyba 'Tête-à-tête', a czy rowniez i te, z podwojnymi kwiatami tez? Nie wiem
Kasiek 17:09, 08 mar 2021

wiunia napisał(a)
Kasiu ale u Ciebie cudna wiosna! Stworzenia w ogrodzie to coś co uwielbiam ponad wszystko! Poźnym latem urodziły się w moim ogrodzie języki mam nadzieję, że przetrwały zimę...
Pozdrawiam serdecznie

Wiuniu, jezyki powiadasz? Chcialabym zeby i u mnnie sie urodzily Jak narazie znalazlam drugie gniazdo, gdzie spi drugi jezyk...Raczej przez przypadek...
Chcialam, jak zawsze, przejechac kosiarka po trawach...A co sie bede meczyc...
I chociaz ladne sa, zieloniutkie, to chcialam je troche odswiezyc...

Cos mnie jednak tknelo...Sprawdzilam co ...w trawie piszczy I dobrze, bo zabilabym spiacego jeza. Zawiniety w suche zdzbla, owiniety jak motek wloczki, schowal sie pomiedzy zielonosci...

Zdziwilam sie, bo co tam, kto tam, naniosl mi tyle suszu...Odgarnelam lekko reka i prosze- pasazer na gape. A raczej gapa a nie pasazer, bo niewiele brakowalo...
Zanim zaczniecie ciac trawy i sprzatac w ogrodzie...Wiecie sami
Kasiek 17:14, 08 mar 2021

Alija napisał(a)
Kasiu! Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź na mój post. Też cieszą mnie zwierzaki w ogrodzie, nie takie oswojone, ale są, na przykład zaskrońce.
Piękna wiosna u ciebie, tyle kwiatów, to cieszy, szczególnie po zimie. U nas jeszcze śnieg, ale z każdym dniem coraz mniej. Pozdrawiam!

Alijko, zaskroncow u mnie jeszcze nie widzialam, ale w oczku wodnym, widzialam inne ....O ktorych wczesniej nie mialam pojecia Cieszy kazde zycie, i to malutkie i to wieksze
Kasiek 17:15, 08 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
U Ciebie już wiosna pełną gębą się panoszy U mnie bzyki na razie na jednym ciemierniku siedzą bo tylko on rozwinięty, oczar ich jakoś nie interesuje, a krokusy dopiero zielone pokazywać zaczynają, do kwiatów daleko im jeszcze.

Pewnie sytuacja sie nieco zmienila W koncu to juz pare dni
BASIA8 17:15, 08 mar 2021

Jaki piękny jeżyk dobrze że zajrzałaś co w trawie piszczy
Buziaki zostawiam.
Kasiek 17:16, 08 mar 2021

Agania napisał(a)
Kofam Cię za foto fotoreportaże i tak profesjonalne fotki natury i przychodzącej wiosny
Cieszę się ogromnie, że i u nas spłynęły śniegi
Krokusy za chwilę będą i u mnie, wychodzę pomału na prostą
Popatrz co słonko potrafi
Buziak i miłego weekendu Ci życzę Kasieńko

Agania, no fieszszsz Dziekuje, buziaki
Kasiek 17:17, 08 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Wdzięczna jestem za linka

Piękne zwiastuny wiosny

Tulipany z kartonów znam z autopsji hihi

To sobie czlowiek pomyslow narobil i radochy jednym kartonem
Kasiek 17:18, 08 mar 2021

justa35 napisał(a)

U Ciebie to można i oko nacieszyć i duszę podleczyć - Serce Ty moje

Buziaki i dziekuje...

Kasiek 17:21, 08 mar 2021

basia3012 napisał(a)
Kasiu, a co z dobroczynkiem robisz? W sensie, do czego go użyjesz? Ja w zeszłym roku kupiłam filcowe opaski z dobroczynkiem na szkodniki na jałowcach i świerkach Conica. Ale jakoś ten dobroczynek do mnie nie przemówił.
Warzywka w rurach, dla mnie rewelacja.

Basienko, mysle zeby dobroczynkiem zaatakowac roztocza...Czy mi sie uda, czy efekt bedzie zadowalajacy? Nie wiem, robie to po raz pierwszy
Z chcecia poslucham Twoich rad i podpowiedzi
Kasiek 17:24, 08 mar 2021

gosika67 napisał(a)
Cześć Kachna zawsze u Ciebie do przodu, napatrzyłam się z radością.Leonki jakie głodne, rozdziawiają dzioby..

Jasne Leony z tamtych lat Ale....Juz i teraz sa, lataja i obserwuja nas, czy jestesmy godni, czy to nie wariatkowo Wariatkowo, ale takie normalne, kochane, przyjazne zwierzakom