Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 12:22, 01 kwi 2022

Mgduska napisał(a)
Sylwii wpadła w oko ta sama piwonia, która za mną chodzi, czyli Do Tell Nie wiedziałam, że pachnie
Mam jeszcze dwa egzemplarze piwonii Avalanche, które dotąd nie zakwitły, posadzone parę lat temu, raz już poprawiałam sadzenie - przeniosłam je na lepsze miejsce, posadziłam płyciej, zobaczymy w tym roku. Jeśli nie zakwitną, spróbuję je przenieść. Chciałabym mieć dla nich więcej miejsca, ale muszę jeszcze zmieścić dalie

Mgdusko kochana, to ladna, delikatna piwonia, delikatnie, przyjemnie pachnie. Tak ja jej zapach odbieram (jestem osoba niepalaca). Szukalam jej bardzo dlugo, tz nie wiedzialam jak sie nazywa a chcialam ja koniecznie miec....I kupilam przypadkowo, sprzedawca w Polsce sie pomylil

Avalanche rowniez sliczna Brak kwitnienia, oprocz zlego posadzenia, moze miec i inny powod, np to, ze jest to piwonia wyhodowana z nasiona. Ciekawa jestem czy Ci zakwitnie, pochwal sie prosze
Kasiek 12:29, 01 kwi 2022

Taka mielismy wiosne wczoraj.Kwitna drzewa nektarynki

Bzy pokazuja kiscie kwiatowe

Nie wiem, naprawde nie wiem co to za drzewo
Kasiek 12:32, 01 kwi 2022

Ruszyly kasztany
tulucy 12:37, 01 kwi 2022

Nie wiem, Kasiu, co mogłoby im być innego. One rosły w tym miejscu dziesiąt lat. Po przesadzeniu odżyły. Może trzeba było je nawozić... A u nas tego się nie praktykowało.

Piwonie to też ulubione kwiaty mojego taty. Kwitną akurat na jego urodziny, więc wyjątkowo zawsze facet dostaje wielki bukiet

Ostatnio gdzieś obejrzałam filmik o trzymaniu pąków peonii w lodówce. Po paru miesiącach można wyjąć i zakwitną... Chyba spróbuję
Kasiek 12:38, 01 kwi 2022

Tulipany botaniczne, powoli przekwitaja, nagla zmiana pogody sprawila, ze zamknely swoje glowki, chlod troche im przedluzy zywota

Kasiek 12:43, 01 kwi 2022

Na cieplo i troche slonka, czekaja inne odmiany tulipanow, np ,, Purple Dream,,- kwitnace w maju...
Kasiek 12:45, 01 kwi 2022

Piwonie dostaly biale czapeczki

A te, ktore ruszyly z pakami kwiatowymi, sa schowanie pod sniegiem, i oby tam zostaly przez najblizsze 4 dni
Kasiek 13:01, 01 kwi 2022

Temu tulipankowi sie udalo przezyc caly proces, wczoraj przekwitl, nie doczekal zimy

Jablonki ozdobne zapakowane

Kiku shidare rowniez

Magnolie ubraly cieply kolnierz

Przepraszam za jakosc niektorych zdjec, byly robione z odleglosci i zza szyby.
Kasiek 13:03, 01 kwi 2022

zbigniew_gazda 13:11, 01 kwi 2022

Faktycznie wiosna u Ciebie Kasiu posunięta bardzo do przodu. to nie do wiary. Śnieg szybko stopnieje. Co do piwonii to tak jak piszesz. Nie wolno ich przesadzać ot tak bo mamy widzimisię. Za taki czyn zapłacimy kilkuletnim czekaniem na ponowne kwitnienie.