Taki urodzinowy szczesciarz z Twojego taty Sposobu z lodowka nie znam, tz wiem ze mozna opoznic rozwoj pakow, wlasnie wsadzajac je do lodowki, ale kilka miesiecy? Warto wyprobowac, dziekuje za podpowiedz Trzeba je owinac w wilgotna sciereczke?
Ciemny, listopadowy, depresyjny wieczor... a czlowiek wyciaga sobie z lodowki piwonie, takie prawdziwe, najprawdziwsze Bajka
Zbyszku, tak, tutaj wiosenka najszybciej i to cieszy po dlugich miesiacach, burych i ponurych.
Masz calkowita racje co do piwonii, ale szepne tak cichutko, ze czasami uda sie ja przesadzic, tak by tego niezauwazyla...Z duza bryla ziemi, pomalutku, nie naruszajac jej kruchych korzeni. Kilka razy to zrobilam, udalo sie, ale nie polecam tego powtarzac
Wczoraj przypadkowo natrafilam na filmik z ciecia u Ciebie, obejrzalam go z wielka przyjemnoscia
Piwonie zaliczaja sie, do jednych z najbardziej dlugowiecznych roslin w naszych ogrodach i jedna z najstarszych roslin uprawianych przez czlowieka. Jej historia siega ponad 2600 lat i na poczatku, sadzono ja dla celow leczniczych, dopiero pozniej dla ozdoby.