Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

Aurelllia 18:45, 04 lis 2018

Wow kwitnący zebrinus to wielkie szczęście, bo one podobno chętne do kwitnięcia nie są, ale za to fajne liście mają - na wiosnę muszę sobie sprawić Pazurki śliczności a ja z jednorocznymi ozdobnymi niestety się rozstaję po sezonie, bo nie mam gdzie przechowywać :/ tylko daturom udaje się jakoś w piwnicy przetrwać
zoja 19:41, 04 lis 2018

BasiaLT napisał(a)
Zoju gdzie kupiłaś nasiona zatrwianu? Bo sie przymierzam żeby w przyszłym roku wysiać.

Basiu kwiatki zatrwianu dostalam od Tesciowej, nie wiem skad wziela.
Pierwszy raz je mialam w reku i swietne sa.
zoja 19:49, 04 lis 2018

Aurelllia napisał(a)
Wow kwitnący zebrinus to wielkie szczęście, bo one podobno chętne do kwitnięcia nie są, ale za to fajne liście mają - na wiosnę muszę sobie sprawić Pazurki śliczności a ja z jednorocznymi ozdobnymi niestety się rozstaję po sezonie, bo nie mam gdzie przechowywać :/ tylko daturom udaje się jakoś w piwnicy przetrwać

Mysle ze zebrinys kwitnie bo jesien jest niezwykla. Moje sa u mnie 2 lata.
Ja pelargonie ustawilam 'na parapecie' jako domowe kwiatki, ktorych prawie nie posiadam ze wzgledu na brak talentu w tym kierunku. Zobacze czy tak sie uda. Podlewam woda z wyciagiem EM z wiaderka kompostowego
zoja 16:46, 06 lis 2018

Dzis po pracy:

Choinka na wileńskiej juz swieci to chyba i zima bedzie, a swieta na pewno

Panowie pracuja nad miśkami
tulucy 18:07, 06 lis 2018

O jacie....no tak, już po pierwszym....
Nowalijka 18:19, 06 lis 2018

Zoju nadrobiłam zaległości. Czas szybko leci, Wszystkich Świętych mamy za sobą to od razu wystrój bożonarodzeniowy na tapecie. Za chwilę jajka będziemy malować. Naspacerowalas się po cmentarzach nie mało. Ja wszystkich mam na jednym cmentarzu ale tak wielkim, że jak zaczynam odwiedziny to kończę po 2-3 godzinach. Mam dziewięć grobów do odwiedzenia i niestety co roku przybywają kolejne. Cóż zrobić, taka kolej rzeczy. Co do korzeni to moi dziadkowie od mamy strony są z lubelskiego a dokładnie Dęblin. Tata to Mazowsze. Ogród Twój czy to wiosna, lato, jesień czy zima zawsze jest piękny. A zapomniałabym.... Pazurki piękne sobie zmalowałaś.
Kasya 18:20, 06 lis 2018

Juz święta ??
Za gorąco...
Nowalijka 18:25, 06 lis 2018

Kasya napisał(a)
Juz święta ??
Za gorąco...

W trójmieście dzisiaj było 17 stopni, to bardziej pasuje na majówkę
BasiaLT 21:10, 06 lis 2018

Już choinka... szybko. Tym bardziej że jest ciepło. U nas dzisiaj było 18 stopni.
zoja 10:10, 07 lis 2018

Choinka faktycznie trochę szybko w tym roku
u mnie jeszcze zakwitł liliowiec stella d'oro

Tak ciepło (jak na listopad) w dzień, że przyznam się iż po głowie chodzi mi wolny piątek ... ale jutro zapadnie decyzja...

...gdy wracam jest ciemno, rano zawsze w biegu - nie mam czasu podziwiać jesieni, ani przygotowywać się do zimy