Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

zoja 08:18, 24 lis 2018

Aurelllia napisał(a)
No właśnie tym brabanty do siebie zachęcają, że szybko ładną ścianę tworzą, bez przerw także pewnie brabanty

Kwestia cierpliwosci bo i smaragdy stworza sciane.
Zobacz tutaj - tuje sasiadow: smaragdy gesty mur, brabant azurowy dosc - ale one nigdy nie byly ciete i rosna sobie same.

Mysle, ze maja ok 20 lat.
zoja 08:28, 24 lis 2018

Anabell napisał(a)
Widziałam ściany z brabantów cienkie na 30 cm szer. zawsze strzyżone i nie dają wówczas nasion. Tylko systematyczne cięcie.
Jutro sadzę ostatnie tulipany mam dużą skrzynkę balkonową moich wykopanych i nie było kiedy.

Dziś zajęty miałam dzień wreszcie przyszedł zamówiony laptop, stary wykończył się i siedziałam jeszcze nad nowym tel z ustawieniami.

Ciekawe co wymyślisz na okres zimy, czym się zajmiesz nie wierzę że potrafisz tylko wypoczywać.

Haniu wlasnie podobna sciane chce miec

Super, ze masz nowy laptop

Na zime? Ja? Juz latem zrobilam zapasy koralikow, sznurkow sutasz i innych gadzetow Jeszzcze nie zaczelam ale... i kupilam krosno do koralikow taka nowinka u mnie. I chyba reaktywuje maszyne do szycia bo zamowilam ksiazke o konstrukcji odziezy
A wszystko to mam nadzieje w cieniu malego domowego remontu za ktory w koncu bierze sie eM. Nie rozkladam moich zabawek zeby on sie nie zniechecil i oczywiscie tez w nim bede brala czynnie udzial dzis dostawa plyt gipsowych

Pozdrawiam!
zoja 10:23, 24 lis 2018

Pada deszcz.

A mialam okryc hortensje... Konieczna zmiana planow.
zoja 19:37, 24 lis 2018

Caly dzien pada - rosliny pewnie sie ciesza.
Nie okrylam hortensji. W ogrodku nic sie nie zmienilo.

Ale w domu troszke sie dzieje wreszcie bo czekalam caaaale wakacje
gosika67 20:30, 24 lis 2018

Moje szmaragdy 15-letnie, były przycinane od góry i boki, teraz tworzą ścianę.
A jakie hortensje okrywasz?
zoja 21:37, 24 lis 2018

gosika67 napisał(a)
Moje szmaragdy 15-letnie, były przycinane od góry i boki, teraz tworzą ścianę.
A jakie hortensje okrywasz?

U Ciebie sa piekne
Co roku okrywam hortensje ogrodowe teller.
Aurelllia 21:53, 24 lis 2018

Hmmmm Zojka to zdjęcie to dla mnie zagadka, bo widzę na nim różne rzeczy np. szafę z przesuwanymi drzwiami, ale też miejsce na wstawienie okien od podłogi do sufitu i nie wiem nie wiem Powiedz co się szykuje ?
ElzbietaFranka 23:52, 24 lis 2018

Wlasnie Zoja co to za konstrukcja?

A teraz o tujach. Szmaragdy sa. Ladne wolnjej rosna ale rowno nie trzeba ich przycinac po bokach. Nie wiem co tam Gonia przycinala po diabla. Trzeba je przycinac gora bo nie rosna wszystkie row o.

Mam tez brabanty te rosna szybko nawet 0,5 metra w jeden sezon. Trzeba je jednak przynajmniej raz w roku przycinac po bokach wtedy sa geste. Bardzo ladnie pachna naprawde.

U mnie siapilo zaden to deszcz a jest sucho.
zoja 09:15, 25 lis 2018

Zdjecie zagadka
Tutaj byla szafa 'wnekowa' - zdemontowalismy zeby powiekszyc pokoj. Konstrukcja jest pod plyty gipsowe.
Probujemy zrobic sypialnie.
Utknelismy wieczorem na elektryce okazalo sie, ze cos jest nie tak z kontaktami.
BasiaLT 09:54, 26 lis 2018

I jak tam zabezpieczanie roślin? Pewnie przez deszcz musiałaś zmienić plany. Ja wczoraj tylko zabezpieczyłam gałązkami młode trytomy i podsypałam kopczyki klonom palmowym. Sprawdziłam prognozę pogody i ma być jeszcze ciepło więc na razie nie okrywam.