Kwestia cierpliwosci bo i smaragdy stworza sciane.
Zobacz tutaj - tuje sasiadow: smaragdy gesty mur, brabant azurowy dosc - ale one nigdy nie byly ciete i rosna sobie same.
Mysle, ze maja ok 20 lat.
Na zime? Ja? Juz latem zrobilam zapasy koralikow, sznurkow sutasz i innych gadzetow Jeszzcze nie zaczelam ale... i kupilam krosno do koralikow taka nowinka u mnie. I chyba reaktywuje maszyne do szycia bo zamowilam ksiazke o konstrukcji odziezy
A wszystko to mam nadzieje w cieniu malego domowego remontu za ktory w koncu bierze sie eM. Nie rozkladam moich zabawek zeby on sie nie zniechecil i oczywiscie tez w nim bede brala czynnie udzial dzis dostawa plyt gipsowych
Hmmmm Zojka to zdjęcie to dla mnie zagadka, bo widzę na nim różne rzeczy np. szafę z przesuwanymi drzwiami, ale też miejsce na wstawienie okien od podłogi do sufitu i nie wiem nie wiem Powiedz co się szykuje ?
A teraz o tujach. Szmaragdy sa. Ladne wolnjej rosna ale rowno nie trzeba ich przycinac po bokach. Nie wiem co tam Gonia przycinala po diabla. Trzeba je przycinac gora bo nie rosna wszystkie row o.
Mam tez brabanty te rosna szybko nawet 0,5 metra w jeden sezon. Trzeba je jednak przynajmniej raz w roku przycinac po bokach wtedy sa geste. Bardzo ladnie pachna naprawde.
Zdjecie zagadka
Tutaj byla szafa 'wnekowa' - zdemontowalismy zeby powiekszyc pokoj. Konstrukcja jest pod plyty gipsowe.
Probujemy zrobic sypialnie.
Utknelismy wieczorem na elektryce okazalo sie, ze cos jest nie tak z kontaktami.
I jak tam zabezpieczanie roślin? Pewnie przez deszcz musiałaś zmienić plany. Ja wczoraj tylko zabezpieczyłam gałązkami młode trytomy i podsypałam kopczyki klonom palmowym. Sprawdziłam prognozę pogody i ma być jeszcze ciepło więc na razie nie okrywam.