Podsumowujac sadzenie cebulowych - to zakopalam dzis okolo 600 tulipanow, 150- 200 krokusow /niestety niektore mialy juz kielki/, 50 szafirkow, 30 ixia, 9 hiacyntow jan boss, 30 czosnkow duzych bialych... Wiecej nie pamietam nic nie zaluje
edit: sadzarka do cebul to cudowne urządzenie bardzo ułatwiła mi pracę. Ręce mam zdrętwiałe i plecy bolą ale to już KONIEC zostało tylko pielenie - dziś 2/3 kompostownika chwastów wrzuciłam
Podziwiam! Ilość wsadzonych cebul jest dla mnie niewyobrażalna. To prawie hurtowy wyczyn. Żurawki bardzo ładne. Będziesz z nich miała pociechę. Kapusta ozdobna jest jednoroczna. W przyszłym roku pożytku już z niej nie będzie. Można ja wykorzystać do kompozycji jesiennej w donicy. Bylinami jeszcze mieszam tzn. przemieszczam je.
Wielki rozmach z sadzeniem cebulowych i koniec
Co do zakupow - totalnie nie bylo ich juz w planach, ale za ta cene to grzech bylo nie brac skoro wiosna i tak bym tego szukala...
Oby bylo pieknie -"tyle potu juz wylalam...