Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

wiunia 18:48, 05 lis 2016

Zoju ja też wszystkiego nie zdążyłam zrobić zostalo część tulipanów do posadzenia i trochę lisci do sprzątnięcia na rabatach ok 16 już się ściemnia! No to w tygodniu podziałamy
zoja 19:48, 05 lis 2016

wiunia napisał(a)
Zoju ja też wszystkiego nie zdążyłam zrobić zostalo część tulipanów do posadzenia i trochę lisci do sprzątnięcia na rabatach ok 16 już się ściemnia! No to w tygodniu podziałamy

oj, w tygodniu to ja wracam jak juz ciemno dla mnie tylko weekendy pozostaja
pocieszam sie, ze zimy jeszcze nie widac to i cebulki zdaze wsadzic i bude kotu zrobic (z reszta i tak ma super spanie na balkonie)
LyraBea 19:58, 05 lis 2016

zoja napisał(a)

oj, w tygodniu to ja wracam jak juz ciemno dla mnie tylko weekendy pozostaja
pocieszam sie, ze zimy jeszcze nie widac to i cebulki zdaze wsadzic i bude kotu zrobic (z reszta i tak ma super spanie na balkonie)
Buda dla kota Jakbym moją mamę słyszała. Ona to jest jeszcze lepsza, bo na zimę, na działce w szklarni urządza im koci raj. W tygodniu u mnie miał być przymrozek, ale się nie sprawdziło. Tylko lało, lało, lało. Dzisiaj na trochę wyjrzało słońce i zmusiłam się do działań, bo cieplej już nie będzie, nie ma co czekać.
zoja 20:05, 05 lis 2016

LyraBea napisał(a)
Buda dla kota Jakbym moją mamę słyszała. Ona to jest jeszcze lepsza, bo na zimę, na działce w szklarni urządza im koci raj. W tygodniu u mnie miał być przymrozek, ale się nie sprawdziło. Tylko lało, lało, lało. Dzisiaj na trochę wyjrzało słońce i zmusiłam się do działań, bo cieplej już nie będzie, nie ma co czekać.

pierwszy raz rok temu zrobilam i byl zadowolony - kot oczywiscie mieszkal w niej do cieplej wiosny...
u mnie zapowiadaja w tygodniu przymrozki - ale jeszcze malutkie wiec chyba ziemia mocno nie zamarxnie
zaczelam od oslaniania-sprzatania balkonu i zeszlo mi pol dnia pomimo checi na cebulki nie starczylo czasu nawet zimna nie czulam
zoja 20:08, 05 lis 2016

Kilka kolorowych akcentow:

Tak wygladaja astry wyciachane do samej ziemi jakos w lipcu/?/

edit: pogrzebałam w archiwum i proszę
- zdjęcie z 30 czerwca:

- zdjęcie z 30 lipca:
Gruszka_na_w... 20:13, 05 lis 2016

Piękny karmnik nabyłaś. Stojak też niczego sobie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
BKosimkArt 20:16, 05 lis 2016

Zojka stojaczek super... marzy mi się coś w tym stylu na poidło dla ptaków... ale póki co nie znalazłam nic odpowiedniego...

zoja 20:20, 05 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękny karmnik nabyłaś. Stojak też niczego sobie.

marzył mi się taki, wiec jak go zobaczyłam w takiej cenie to od razu zamówiłam
...a stojak - jak go zobaczyłam od razu poidełko dla ptaków mi przed oczami się pojawiło - musiał być mój
zoja 20:21, 05 lis 2016

BKosimkArt napisał(a)
Zojka stojaczek super... marzy mi się coś w tym stylu na poidło dla ptaków... ale póki co nie znalazłam nic odpowiedniego...

też mi się jako poidełko przedstawił jak tylko go zobaczyłam
prędzej czy później i ty coś trafisz
zoja 20:24, 05 lis 2016

Ciekawostka.
Połatałam paznokcie - w sumie 6 duzych odpryskow

na drugiej ręce dokładnie te same palce nadwyrężyłam