Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

Matka 20:52, 04 kwi 2016

Szlaban na drzewka, dobre
zoja 20:54, 04 kwi 2016

Dziś przed pracą nie wystawiłam roślinek bo było tylko 4 st i bałam się, że szok termiczny im zaszkodzi, a potem cały dzień żałowałam, że nie mogą skorzystać z pięknej pogody. Więc po pracy wystawiłam do regału-szklarni na tarasie próbki - prawie każdej roślinki - zostawię na noc. Jak będą wyglądać rano ok to rozsada wychodzi na spacer, jak nie, to jakoś przeboleję.
aga_podlasie 20:56, 04 kwi 2016

Uśmiechnelam się na widok tej trawki dla kota Przypomniałam sobie, że jak kiedyś miałam kotkę, to zjadala owies wielkanocny.
zoja 21:26, 04 kwi 2016

aga_podlasie napisał(a)
Uśmiechnelam się na widok tej trawki dla kota Przypomniałam sobie, że jak kiedyś miałam kotkę, to zjadala owies wielkanocny.

Posieję mojemu trawkę, żeby mi moich ozdobnych nie zjadł.
Rumianka 22:31, 04 kwi 2016

U mnie natomiast piesia zjada carexy...a poprzednio miałam cytrynową trawkę, to tamtej nie odpuściła nawet małemu źdźbełku...i już nie mam...
MirellaB 22:57, 04 kwi 2016

Kupiłam takie same jeżówki.
Na którymś wątku przeczytałam, że wypuściła tylko liście, a zakwitły następnego roku. Mam nadzieję, że z moimi będzie inaczej tzn.,że zakwitną w tym roku jeszcze
zoja 02:19, 05 kwi 2016

Rumianka napisał(a)
U mnie natomiast piesia zjada carexy...a poprzednio miałam cytrynową trawkę, to tamtej nie odpuściła nawet małemu źdźbełku...i już nie mam...

Moj kiciul pożera wszystko trawopodobne. Zima zjadl dracene
zoja 02:21, 05 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Kupiłam takie same jeżówki.
Na którymś wątku przeczytałam, że wypuściła tylko liście, a zakwitły następnego roku. Mam nadzieję, że z moimi będzie inaczej tzn.,że zakwitną w tym roku jeszcze

Oj to nie dobrze. Za rok to planowalam miec z wysianych w tym roku nasionek. Ja chce zeby zakwitla w tym!
Zana 06:41, 05 kwi 2016

Ale sobie wyrąbałaś w sobotę miejsca do sadzenia. Małych stworów współczuję, nie wiem czy to nornice czy też jakieś inne myszowate, ale na pewno też by mi serce nie dało ich ukatrupić. Zakupy fajowe. Koty przepadają za trawami, ku mojej rozpaczy - na balkonie chciałabym w donicach mieć trawki, no ale moja kociczka tak je obgryza, że to nie nie ma sensu. Nie do upilnowania jest. Pozdrawiam.
hanka_andrus 06:41, 05 kwi 2016

Kiciory muszą jeść trawkę, żeby móc wypluć sierść którą wylizują z futerka, Inaczej w żołądku im się pozakleja.