Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

zoja 22:13, 01 kwi 2016

Wracaliśmy z eM poprzez sklep Tes..o żeby zakupić coś na jutrzejszy obiad.
eM krążył pomiędzy półkami, a ja zgubiłam się w sektorze z ogrodowymi.
Na półce spotkałam bukszpany - tak te z promocji ostatniej - 6paki.
Stały sobie i nie kusiły - najpierw wzięłam 2 - przy pozytywnej reakcji eMa wróciłam po jeszcze 2 a tuż przed samym wyjściem zaprowadziłam go do półki i powiedziałam, że te dwa ostatnie to będą tęsknić za kolegami i szkoda ich zostawiać
Usłyszałam: :ale nie będę musiał ich sadzić?
po mojej twierdzącej odpowiedzi uzyskałam zgodę i na te dwie sierotki

/Zgoda była niezbędna bo cena 19,99 a on płacił, no i do domu jakoś musiałam dotrzeć... a poza tym jutro mam plany ogródkowe - lepiej nie mieć obrażonego w domu./

Tak wyglądał nasz wózek: (1 w ręce)

Po odejściu od kasy sprawdziłam paragon wygląda tak:

! przecenili je na 4,99 zł za 6-pak!

Nie muszę chyba mówić, że objechaliśmy pozostałe Tesc..a w Warszawie. Niestety nigdzie więcej nie było bukszpanów

Za to kupiłam jeszcze jagodę goi, jagodę kamczacką, winogrono i budleję.

eM wykazał się cierpliwością (w szukaniu), zaangażowaniem (jazda po innych T to jego pomysł) i wyrozumiałością (chciał mi kupić te bukszpany nawet w normalnej cenie - niezwykłe).
w ogóle trochę mu się odmienia - wychodzi na taras i mówi: "nasz ogród" a przecież pokazałam zdjęcia jak to wszystko teraz wygląda
Alicja169 22:29, 01 kwi 2016

To chyba w sobotę zmienisz avatar? bo przecież na leżąco się nie da sadzić tylu bukszpanów ? super zakup pazurki też ..
zoja 06:01, 02 kwi 2016

Alicja169 napisał(a)
To chyba w sobotę zmienisz avatar? bo przecież na leżąco się nie da sadzić tylu bukszpanów ? super zakup pazurki też ..

chyba by wypadało
zoja 06:02, 02 kwi 2016

u mnie dziś -0,5
nie wiem czy brać się ewentualnie za sadzenie roślin dzisiaj czy przeczekać weekend ?? - noce mają być zimne jeszcze

proszę o doradzenie
do posadzenia mam: bukszpany, hortensje bukietowe i róże

wg strony poniżej w weekend przy gruncie -3, a to prognoza dla Warszawy - u mnie zawsze ciut zimniej bywa
http://www.weatheronline.pl/weather/maps?LANG=pl&CONT=plpl&LAND=PL&WMO=12375&LEVEL=51&R=0&NOREGION=1
Zana 07:50, 02 kwi 2016

Witaj Zoja! Właśnie przeczytałam sobie Twój wątek od początku, podziwiam zacięcie wysiewowe! Super tarasie zrobiliście i dobrze, że pomalowana na biało. To daje takie poczucie lekkości. Zakupy bukszpanowe superowe, a nasi em to czasami potrafią zaskoczyć. Pozdrawiam i będę zaglądać. Co do powyższego pytania, to nie bardzo Ci doradzę, ale dziewczyny już sadzą. Teren masz chyba osłonięty, więc nie powinno być źle.
zawitka 08:19, 02 kwi 2016

Zakupy bombowe nie doradzę gdzie posadzić ale doradzę żeby nie przyszło ci do główki podlewać nawozem buksy .one potrzebują wody i spokoju i będą piękne
Kacha123 08:39, 02 kwi 2016

O matko! Ty chyba ogrodnictwo założysz! Szacun za te wszystkie siewy! Ale będzie szał u Ciebie
agnieszka_m 08:43, 02 kwi 2016

No nie gdzie Ty takie okazje znajdujesz????
BKosimkArt 08:52, 02 kwi 2016

Ale produkcja! podziwiam i kibicuję
Milka 09:05, 02 kwi 2016

zoja napisał(a)
Wracaliśmy z eM poprzez sklep Tes..o żeby zakupić coś na jutrzejszy obiad.
eM krążył pomiędzy półkami, a ja zgubiłam się w sektorze z ogrodowymi.
Na półce spotkałam bukszpany - tak te z promocji ostatniej - 6paki.
Stały sobie i nie kusiły - najpierw wzięłam 2 - przy pozytywnej reakcji eMa wróciłam po jeszcze 2 a tuż przed samym wyjściem zaprowadziłam go do półki i powiedziałam, że te dwa ostatnie to będą tęsknić za kolegami i szkoda ich zostawiać
Usłyszałam: :ale nie będę musiał ich sadzić?
po mojej twierdzącej odpowiedzi uzyskałam zgodę i na te dwie sierotki

/Zgoda była niezbędna bo cena 19,99 a on płacił, no i do domu jakoś musiałam dotrzeć... a poza tym jutro mam plany ogródkowe - lepiej nie mieć obrażonego w domu./

Tak wyglądał nasz wózek: (1 w ręce)

Po odejściu od kasy sprawdziłam paragon wygląda tak:

! przecenili je na 4,99 zł za 6-pak!

Nie muszę chyba mówić, że objechaliśmy pozostałe Tesc..a w Warszawie. Niestety nigdzie więcej nie było bukszpanów

Za to kupiłam jeszcze jagodę goi, jagodę kamczacką, winogrono i budleję.

eM wykazał się cierpliwością (w szukaniu), zaangażowaniem (jazda po innych T to jego pomysł) i wyrozumiałością (chciał mi kupić te bukszpany nawet w normalnej cenie - niezwykłe).
w ogóle trochę mu się odmienia - wychodzi na taras i mówi: "nasz ogród" a przecież pokazałam zdjęcia jak to wszystko teraz wygląda

Kochana, rasowa ogrdniczka ze strategia, super lupy