Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

patrycja 21:19, 23 sie 2017

zoja napisał(a)
To sie skusilam

Byly tylko dwa opakowania i tylko tyle wzielam.

Brawo
Monia81 21:37, 23 sie 2017

Zoju pytałaś u mnie o tego mieczyka który ci się podobał, niestety przejrzałam wszystkie nazwy, które mam i żadna mi nie pasuje do tego mieczyka, co śmieszne teraz się okazało, że to co mi kwitnie to jakieś inne kolory niż wsadzałam....nie pomogę, może się jakoś pozapylały, że teraz w innych odcieniach kwitną..
mrokasia 21:47, 23 sie 2017

Ha, i Ty biedronkowo-cebulowa .
Jana 00:37, 24 sie 2017

zoja napisał(a)

moje doświadczenia z zacienonymi miejscami są małe i nie czuję się w tym temacie pewnie
ja mam w takich hortensje ogrodowe, żurawki, funkje, bergenie, z kwitnących wiosną mam cebulowe, w lecie były niecierpki(jednoroczne) a obecnie zawilce japońskie
może podpytaj Zany z ogród z rzeźbą
dobrze doradziłaś ja dodałabym jeszcze paprocie skusiłaś się, jednak
zoja 04:41, 24 sie 2017

Monia81 napisał(a)
Zoju pytałaś u mnie o tego mieczyka który ci się podobał, niestety przejrzałam wszystkie nazwy, które mam i żadna mi nie pasuje do tego mieczyka, co śmieszne teraz się okazało, że to co mi kwitnie to jakieś inne kolory niż wsadzałam....nie pomogę, może się jakoś pozapylały, że teraz w innych odcieniach kwitną..

Dziekuje, ze szukalas
Czyli dos zagadkowe te mieczyki skoro kolory zmieniaja
Pozdrawiam!
zoja 04:43, 24 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Ha, i Ty biedronkowo-cebulowa .

Urzekl mnie ten kolor cebule z b mnie jeszcze nie zawiodly i zawsze w pierwszym roku kwitly, teraz zobacze czy w nastepnym tez potrafia np. Banja luka z b juz dwa sezony pod rzad kwitla bez wykopywania
zoja 04:45, 24 sie 2017

Jana napisał(a)
dobrze doradziłaś ja dodałabym jeszcze paprocie skusiłaś się, jednak

Paproci akurat nie posiadam jeszcze ale chyba czas rozwazyc dzieki
Kolor mnie urzekl i ten ksztalt - w zeszlym roku o tym ksztalcie mialam chyba pomaranczowa balerine - chce je polaczyc na rabacie
zoja 04:45, 24 sie 2017

Wczoraj po pracy zrobilam zdjecia lukowej i nasunela mi sie pewna mysl:

Musze pomyslec o ujednoliceniu tych hortensji - chodzi o ksztalt kwiatow i sekwencyjnosc.
Na pewno zostanie w narozniku phantom i na pewno wyleci niekwitnaca grandiflora/duzo lisci po lewej stronie zdjecia phantoma/.
Nie chce ruszac limelight - pierwsza po lewej i diamont rouge - pierwsza po prawej.
Mysle nad: dokupieniem limelight /sa nizsze niz phantom/ wiosna a anabelle przeniesc w zupelnie inne miejsce, albo zronic przeplatanke- limelight/annabelle z phantomem w srodku.

Na myslenie mam cala zime
Chyba chcialabym powtorzyc za rok obwodke z begonii - musze poszukac nasion i nastawic sie na sianie wiosna

Po prawej stronie zdjecia widac obwodke z niecierpkow

Chyba juz skonczyly swoj najlepszy czas i je wyrwe, bo zaczynaja mnie irytowac...
Aurelllia 09:49, 24 sie 2017

Zojka a Ty to spać nie mogłaś ? Czy tak wcześnie do pracy ?
zoja 09:56, 24 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Zojka a Ty to spać nie mogłaś ? Czy tak wcześnie do pracy ?

praca mi się przyśniła (czytaj: koszmar z nią związany), to poszłam robić przecier pomidorowy żeby pomidory się nie zepsuły

po pracy się nie chciało to nadgoniłam rankiem, a po pracy tylko zabutelkować/zasłoiczkować