Oj ta angielska pogoda mam nadzieje że niebawem błyśnie Ci słońce! u nas też tak jakoś.. no ale
ciepło chociaż. oglądałem projekt, bardzo mi się podoba, tylko nie wiem czy żurawki sobie poradzą jako
szpaler, może jakiś bukszpan, w końcu aż się prosi ?
W tegorocznych ogrodach zaprezentowanych w Londynie przeważają kompozycje naturalistyczne, łączone z nowoczesną architekturą. rośliny ze sobą nie konkurują, współgrając ze sobą kolorystycznie. krajobrazy niemal jak z leśnej łąki. to, co je różnicuje to kontrastowe ulistnienie. ogólne wrażenie - z tych krótkich telewizyjnych migawek - niesamowite!
w kategorii Roślina Roku zwyciężył...Anemone "Wild Swan". Piękne duże białe kwiaty, otoczone kilkoma lawendowymi płatkami. czyli to, co najpiękniejsze żyje niedaleko nas.
Aniu, mam kilka zawilców w donicach w szklarni. czekają aż pomyślę gdzie by tu je posadzić. zamówiłam je w Polsce w sklepie światcebul internetowym i z wielu różnych bylin, jako nieliczne wyrosły i mają się w miarę, a niektóre w ogóle nie wzeszły np. dalie. zamawiałaś coś kiedyś od nich?