Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 21:45, 18 kwi 2016

Zbyszku, piwonie drzewiaste Mają być czerwona, pomarańczowa i biała, różową już miałam.
Ale w tym roku na kwiatki raczej nie liczę, dostałam takie korzonki jak palec, zanim to się ukorzeni. Jedna tylko jest dorodniejsza, bo dostałam już z listkami, i na drugim pędzie 3 pąki, ale też nie kwiatowe zapewne.
Też sobie poszalałam!

Izabelko, następnym razem specjalnie dla Ciebie sfocę ropuszkę. Tym razem dałam jej spokój, taka zmarznięta siedziała pod ubiorkiem. Żal było ją wyganiać.
Basilikum 21:47, 18 kwi 2016

a ja myslalam, ze na tej fotce ona jest i szukam i oczy wypatruje
hanka_andrus 22:51, 18 kwi 2016

Oj, to przepraszam za zamieszanie! Izeczko, ja czasami myślą wyprzedzam słowa, i tak to wychodzi!

violka171 09:30, 19 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Zoju, Elisko, blyxa, Jolu, Izabelko dziękuję za trafienie do mnie, mimo braku powiadomień. Kwiatki dopiero się rozwijają, i pokazać nie ma czego.
Ale staram się, może w tym tygodniu jaki pierwszy tulipanek otworzy oczy?

Dla Was najpopularniejsze kwiatki miesiąca

Witam gorąco Haniu,smiejesz sie z tych kwiatkow a wiesz ze z najnowszych badan wynika ze one zabijaja komorki rakowe u czlowieka ooooooo,pamietam jak za dziecka wianki robilam u mnie juz kilka wyrwalam z ogrodu co by sie nie rozsialy
violka171 09:32, 19 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Moje biedne tulipany: Każde zdjęcie pokazuje 2 rośliny z 10 posadzonych. Reszta zgniła/zmarzła/ zbutwiała? Dziś sadząc dalie znowu usunęłam 10 cebul sfermentowanych.

widze zima trochę szkód narobiła
violka171 09:32, 19 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Moje biedne tulipany: Każde zdjęcie pokazuje 2 rośliny z 10 posadzonych. Reszta zgniła/zmarzła/ zbutwiała? Dziś sadząc dalie znowu usunęłam 10 cebul sfermentowanych.

widze zima trochę szkód narobiła
violka171 09:36, 19 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Aktualne drobiazgi

jeżówki moje w takim stanie

kłosowiec

piwonia drzewiasta - nowy nabytek

HA HA Haniu jaka zacna ropucha u Ciebie w ogrodzie
ja mam piwonie drzewiastą koło 2 metrów,juz nie mogę sie doczekać na kwitnienie
hanka_andrus 11:47, 19 kwi 2016

Taką dwumetrowa piwonię chciałabym zobaczyć! No i oczywiście kwiatki pokażesz!
Ropuchy u mnie pod ochroną, niepotrzebnie je nie niepokoję. i zdjęcia im robię kiedy się na świat pokazują. Następnym razem, może będzie cieplej, to się wynurzy z dołka.

A czerwone na liliach już grasują, trzeba oglądać za każdą bytnością w ogrodzie.
eda 13:49, 19 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
W ogrodzie pod liśćmi dziś odkryła 2 ropuszki, siedziały skulone z zimna i nie reagowały na moje ruchy. Tylko ta jedna gały wytrzeszczała!

Pisałam u Basi o tawułach. Oto sa skutki nie przycinania tawuł we właściwym czasie,

oooo ropuszki w ogrodzie samo zdrowie ja gonię kota żeby nie ruszał bo lubi zamęczać
ale fajnie wszystko rośnie Hanusia a o czym czerwonym mówisz na czymś tam ? a prymulki też mi poginęły tylko jedna z żółtych wyszła a tak to te wytrwałe sommm...tulipki też liście maja poszarpane ale nie obcinałam a co tam kwiatami zakryją U mnie teraz dowala deszczem i wiatrem oczy mam na zapałki ledwo trzymam o chyba już po deszczu ... buziam
Basilikum 15:03, 19 kwi 2016

u mnie w ogrodzie tez mieszkaja ropuchy tylkoi i nie czesto udaje sie je zobaczyc. Kiedys odkopalam jak kompost przewracalam