Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Basilikum 06:37, 18 kwi 2016

Czytam Jolu, ze Ty z Wojslowic jestes tych gdzie Arboteum jest? slicznie tam
hanka_andrus 07:55, 18 kwi 2016

Zoju, Elisko, blyxa, Jolu, Izabelko dziękuję za trafienie do mnie, mimo braku powiadomień. Kwiatki dopiero się rozwijają, i pokazać nie ma czego.
Ale staram się, może w tym tygodniu jaki pierwszy tulipanek otworzy oczy?

Dla Was najpopularniejsze kwiatki miesiąca

agnieszka_m 08:20, 18 kwi 2016

Haniu sadziłaś już dalie???
czy jeszcze za wcześnie
lojalna_ 08:32, 18 kwi 2016

Miałas Haniu specerek miły spokojnego dnia
Basilikum 08:34, 18 kwi 2016

Haniu kto szuka ten znajdzie mimo powiadomien
kwiatki pewnie sliczne ale Forum tak powoli sie otwiera, ze jeszcze nie widze
Basilikum 08:36, 18 kwi 2016

a juz sie otwarly sliczne mlecze. Ja moze w tym tygodniu dam rade troche na miodek przerobic
zbigniew_gazda 08:41, 18 kwi 2016

Miodek jest bardzo zdrowy. Jak kwitnie tarnina to musi być zimno. I to się potwierdza. Super foty Haniu z okolicy.
blyxa 09:00, 18 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
a juz sie otwarly sliczne mlecze. Ja moze w tym tygodniu dam rade troche na miodek przerobic

Ten miodek to faktycznie taki cud? Dużo czytałam ale przyznam szczerze, że nigdy nie miałam odwagi zrobić.
eda 09:42, 18 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Właśnie Violetko, by się nie zaorać! Wszystko z umiarem!

Dziś dzień dobroci dla ogoniastego. Wyszliśmy na spacer po okolicy. Oczywiście z aparatem. Wiosna się budzi nawet w lesie! Takie mam wąwozy do oglądania.

Ale cudnie uwielbiam ten jar czy wąwóz lej jak zwał tak zwał warto zrobić zestawienie pór roku prześlicznie i kwiecie też widziałam zapach do mnie doleciał to miałaś z przyjacielem miłe widoczki i powietrze świeże słoneczne jak najwięcej takich dni super miłego dziś Hanusia lecę do ogrodu łapać pogodę żeby została Buuuziam serdecznie
10:08, 18 kwi 2016
Dziękuję za poradę
Dzisiejszy "kwiatek miesiąca" rzeczywiście popularny, ale to takie "niechciane dziecko" w ogrodach.
Haniu, las masz słoneczny i suchy, lubię takie, ale mam do nich daleko, jak wiesz u mnie dominuje glina i las jest wilgotny. Teraz zaczyna się w nim sezon czosnku niedźwiedziego z "dobrodziejstwem inwentarza" - zapach cudny w całej okolicy. Ten czosnek dobrze smakuje w potrawach.
W tym roku wskrzeszam plantację pomidorów w donicach. Kupiłam książkę-poradnik i leksykon gatunków w jednym. Czytam teraz o popularnych i dostępnych w Niemczech odmianach, po południu chcę już kupić sadzonki. Mam też lekturę o ziołach, też będą w ogrodzie w donicach.

Pozdrawiam ciepło i dodam zdjęcia leksykonów, potem usunę. Kartki pięknie pachną, zapach książek, to taki dodatek do treści
Dobrego dnia!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies