Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Milka 12:17, 01 cze 2016

Haniu, dziś zaczynam od ciebie, tyle stronek przybyło, ważne dyskusje się toczą, ze wszystkim się zgadzam, patrzę, jak było ze mną, moimi dziećmi i jak z wnukami, mniej mi się teraz też podoba, mam wrażenie, że dzieci mimo bezstresowego wychowania, są stale na smyczy...
Ale to temat rzeka, wracam do ogrodowych; cieszy ta twoja energia i twój ogród, porządeczek az miło, pontyjskie giganty, rodki cudne, piwonie masz obłedne, orlików cała masa, powiem ci, żeś też mistrzyni upychania, masz tam tyle gatunków i w dobrej kondycji, a na dodatek jeszcze część jadalna, swoja, zdrowa i smaczna, buziaki
Mam zaległości, oblatuję wątki
hanka_andrus 14:11, 01 cze 2016

Irenko, buziaczki ode mnie, Zalecę później jak już będziesz po wizytach.

Dziś na obiad własna sałata, ziemniaczki z koperkiem i jakieś mięsko z patelni! Do popicia kefir z truskawkami. Mniam!
Mirka 15:15, 01 cze 2016

Haniu zajrzyj do mnie proszę.Chodzi ote graby znów .Irenka mowi że to wiąz i wstawiła fotki porównawcze .Ocenisz?
gobasia 16:12, 01 cze 2016

Haniu do mnie też ,proszę
nie wiem co mam za roslinkę
Milka 16:21, 01 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Irenko, buziaczki ode mnie, Zalecę później jak już będziesz po wizytach.

Dziś na obiad własna sałata, ziemniaczki z koperkiem i jakieś mięsko z patelni! Do popicia kefir z truskawkami. Mniam!

Rany, ale kusisz, jak bym była blisko, zaraz bym zaleciała, potem obie na ogród i we dwie robótka i rajdanie
hanka_andrus 16:39, 01 cze 2016

Irenko, jaka robótka? Pytlowanie, ile wlezie! Robota poleży i poczeka jak taki gość w dom trafi!
Milka 17:56, 01 cze 2016

Haniu, hortensje można ciąc, nic jej nie będzie
boguslaw_grz... 18:58, 01 cze 2016

Haniu twoja ksiezniczka
violka171 19:14, 01 cze 2016

Wreszcie nadrobiłam zaległe strony u Ciebie,pędzą z prędkością światła
chyba na wakacje sobie załatwie necik na działce ,bo jak wróce po dwóch miesiącach to chyba roku mi zabraknie na nadrobienie zaległości hi hi
uziemiona 19:16, 01 cze 2016

Och mniam! Smaczka mi narobiłaś Haniu! A piwooonie... piękne. Prawie czuję ich zapach. I całego buszu!

A co do wychowania dzieci, to uważam, że nie zmieniła się ilość poświęcanego czasu, bo od zawsze były i będą mamy, które dzieciom czytają, spędzają z nimi czas i są dla nich, ale też zawsze były i będą mamy, które tego nie robią.

Zasadnicza zmiana w kontaktach ludzkich to izolowanie się, anonsowanie i.t.p. charakterystczne dla wysokorozwiniętych społeczeństw.
Pamiętam jaka byłam zdziwiona, gdy ponad 20 lat temu byłam u cioci w Berlinie i jakie ceregiele były, żeby się odwiedzić. Na herbatę umawiali się z miesiecznym wyprzedzeniem.
A kiedys nie było komórek, więc jak był interesik lub chęć wypicia kawki to się wpadało.
I wiele podobnych przykładów. To się rozpisałam, ale burza jest.
Z burzowego nadmorskiego pozdrowienia.