Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 18:00, 10 cze 2016

Montana chyba idzie póki co w korzenie. Ruszyła trochę pędzikiem małym, ale niewiele. Może jej za gorąco?

Ale Kasia pisała, że montany ze 3 lata się zbierają. No to mam zadanie, czekać na popis montanki za 3 lata.

Anusia 18:22, 10 cze 2016

Powojniki u Ciebie kwitną, moje dopiero w pączkach. Mam Vitacellę i jakiś nn . Ten górski bardzo mi się podoba.
barbara_kraj... 19:47, 10 cze 2016

Trzykrotka wirginijska, szczególnie niebieska, już dawno wpadła mi w oko. Zdobyłam ją i wreszcie doczekałam się olbrzymiej kępy. Tylko jednym mnie złościła - po całej niemal działce siewki znajdywałam. Część wyeksmitowałam w kąt ogrodu, a większość synowej do ogrodu dałam. Szczęśliwa, bo pięknie się u niej zadomowiła i nawet sporo rozrosła.
A Twoje też się tak bez umiaru rozsiewają?
zbigniew_gazda 20:05, 10 cze 2016

Faktycznie powojnik ma nietypowy kolor. W dużej masie musi być zjawiskowo.
New Dawn widzę że u Ciebie już kwitnie. Daj znać i opisz jak się mieszka w domku bo to warunki trochę harcerskie.
boguslaw_grz... 20:30, 10 cze 2016

witam Haniu,Viola via hamburg zadaje pytanie,jak czosnek duzy wyrosl,to oberwac mu lepek ??zeby w korzen poszedl,bez skojarzen prosze,hi hi
hanka_andrus 21:38, 10 cze 2016

Tak, Bogusiu! Czosnek trzeba ogłowić, Czym prędzej tym lepiej. Jednak Viola nie wystraszyła się zimnicy! W nocy ma być tylko +7. Myślałam, że pojedzie i wróci do domu po pracy.
Dobrze, że mi przypomniałeś muszę na kartkę zapisać do wykonania, bo zapomnę. Miłego weekendu.
hanka_andrus 21:40, 10 cze 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Trzykrotka wirginijska, szczególnie niebieska, już dawno wpadła mi w oko. Zdobyłam ją i wreszcie doczekałam się olbrzymiej kępy. Tylko jednym mnie złościła - po całej niemal działce siewki znajdywałam. Część wyeksmitowałam w kąt ogrodu, a większość synowej do ogrodu dałam. Szczęśliwa, bo pięknie się u niej zadomowiła i nawet sporo rozrosła.
A Twoje też się tak bez umiaru rozsiewają?

Basiu, moje rosną właśnie w kącie i nie zauważyłam siewek. Może wypieliłam?
Ale kępy ładnie rozrośnięte.
hanka_andrus 21:47, 10 cze 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Faktycznie powojnik ma nietypowy kolor. W dużej masie musi być zjawiskowo.
New Dawn widzę że u Ciebie już kwitnie. Daj znać i opisz jak się mieszka w domku bo to warunki trochę harcerskie.

Woda jest, prąd jest, a i wygódka na miejscu, Spanie da się przeżyć, bo ciut za twardo, i nie ma wyleżanego dołka, ale 4 godziny ciemnicy też można znieść.
Noc krótka, a pies na straży! Ja głucha, to nic nie słyszę, ale on na każdy szelest i ćwierknięcie ptaków reagujący, To sen ździebko urywany, ale jak Pani bez niego? A bieganie po porannej rosie o świcie bezcenne!
Pierwszy nocleg zaliczony, a teraz za zimno się zrobiło.
hanka_andrus 21:52, 10 cze 2016

Anusia napisał(a)
Powojniki u Ciebie kwitną, moje dopiero w pączkach. Mam Vitacellę i jakiś nn . Ten górski bardzo mi się podoba.

Powojniki dopiero się biorą za kwitnienie, czekam na bukiet na pergoli.

boguslaw_grz... 22:11, 10 cze 2016

violka dziekuje za info,przesyla buziaki od siebie i dziewczynek,mowi ze nie bedzie tak zle,jak cos ma znicze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies