Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Flower1 22:14, 15 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
4 godziny w ogrodzie i przyszedł deszcz! I po robocie. Dobrze,że udało sie do autobusu bez deszczu doczłapać. Bo teraz znowu pada.

Eden Rose

Abraham Darby

Piekne róze u ciebie ,Eden Rose cudna!
hanka_andrus 22:15, 15 cze 2016

A co nowego w ogrodzie?

Róża Virgin

powojnik

hanka_andrus 22:19, 15 cze 2016

Bez czarny Eva

jarzmianka, póki co jedna.

szansa na pigwówkę

i niedługo będą borówki

Nallar 22:33, 15 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)

Nallar-Ewo, pamiętam, nasionka już mam, tylko do cebulek nie mogę się dostać. Rabata do wyplewienia, a tu mokro. Boję się, że mogę z zielskiem i ziemią, co się go trzyma, co nieco wywalić, a szkoda by było.

Haniu, ja poczekam na dogodne warunki i odpowiedni dla Ciebie czas. Miałam napisać wcześniej ale jakoś brakło mi odwagi, Teraz kiedy wiem że obiecane z innego źródła cebulki do mnie jednak nie dotrą zdecydowałam się że albo teraz albo nigdy. Napisałam szybko i jeszcze szybciej post wysłałam aby się nie wycofać.
Jeśli jest jakaś roślinka u mnie którą byłabyś zainteresowana to napisz proszę.
Buziole wielkie.
hanka_andrus 22:34, 15 cze 2016

Dzisiaj Jolanty i Wita.

Przysłowie na dziś: Po święty Wit słowik cyt!

Przysłowia na Jolanty nie pamiętam, ale o Joli szczeciniance pamiętam stale.

Solenizantkom życzę ogrodowych kwiecistości, a Jolci wysyłam wirtualny kwiatek, tam gdzie jest!

monteverde 22:39, 15 cze 2016

Haniu Ty zawsze pamiętasz o Joli pigwowiec ładnie zaowocował a jarzmianka się rozsieje, a masz tylko ten jeden gatunek? może pozbierać Ci nasionek ?
violka171 22:47, 15 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Violu, Edenkę spróbuję dla Ciebie zdobyć. Jeżeli pan z różami będzie na giełdzie. Sobie chyba tez dokupię.

Gabrysiu, miło mi,że pierwsze kroki po nieobecności skierowałaś i do mnie. Ogródek w kwiatach to jest to, bo kupowane w kwiaciarni sa stanowczo za drogie.
A u siebie, wycinam co aktualnie mi potrzebne i mam. Chociaż moja sąsiadka /ta inna, miła/ mówi, że to rozrzutność, żeby tyle płatków różanych opadało na ziemię w ogrodzie, a nie zdobi domu. Ale trudno, tak lubię. Mają ludzie kwiaty w ogrodzie, tradycyjne i nie tylko, ale nie w takiej ilości.

Bożenko, deszczu trochę Tobie podsyłam, u mnie pada z przerwami, więc w tej przerwie niech u Ciebie poleje!

Nallar-Ewo, pamiętam, nasionka już mam, tylko do cebulek nie mogę się dostać. Rabata do wyplewienia, a tu mokro. Boję się, że mogę z zielskiem i ziemią, co się go trzyma, co nieco wywalić, a szkoda by było.

Bogusiu, a w jakiej okolicy będziesz na urlopie?

to poprosze trzy EDENKI jak bedą-oczywiście zapłace i nie podlega dyskusji!!!!!!!!!!!!!tutaj trudno je zdobyć ,mało tego ludzie nie wiedzą co to za RÓZA
z góry dziękuję Kochana !!!!!!
hanka_andrus 23:00, 15 cze 2016

monteverde napisał(a)
Haniu Ty zawsze pamiętasz o Joli pigwowiec ładnie zaowocował a jarzmianka się rozsieje, a masz tylko ten jeden gatunek? może pozbierać Ci nasionek ?

Aniu, Bardzo chętnie przyjmę nasionka, ja mam tylko taką jak na fotce.
monteverde 23:04, 15 cze 2016

Oki
Basilikum 06:33, 16 cze 2016

Haniu uff, ze Cie nie zmoczylo
my wczoraj na treningu tez sie ogladalismy, bo czarne chmury wokolo wisialy ale sie udalo. Tylko lekko pokropilo. Za to jak juz w aucie bylismy lunelo. Kiedy ten deszcze wreszcie przestanie.

Taki czarny bez jak masz mi sie zamarzyl. Musze sie porozgladac. Moze na wycieczce bedziemy w jakims Centrum ogrodniczym.