Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

BasiaLT 09:02, 23 mar 2016

Hanulku ten żółty krokus jest powalający po prostu
Dziewczyny nie martwcie się mrozami, u mnie trzy dni z rzędu padało a teraz po porannych mgłach wychodzi słoneczko więc najdalej jutro u Was też tak będzie.
malkul 09:20, 23 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Witam w kolejnym dniu wiosny z niespodzianką.

Niespodzianką jest wiosenna pogoda oczywiście, bo nigdy nie wiadomo jaka nas przywita z rana.
Miłego dnia wszystkim odwiedzającym!

dzieki temu cudeńku to musi być wspaniały dzień!! dziękuję Haneczko
hanka_andrus 09:23, 23 mar 2016

Gosiaczku, Wspaniały jest każdy! Budzimy się z niebytu, żyjemy, mrugamy, coś działamy około siebie, około innych, zabezpieczamy byt i to wszystko! Ale czy to mało, czy dużo? Zależy od nas samych, i od tej szklanki, co do połowy pełna, a od połowy pusta!

Miłego dnia!
hanka_andrus 10:12, 23 mar 2016

Współczuję, takich niespodzianek też nie lubię. U mnie nie zmroziło, ale i ciepła też nie ma. Po wczorajszym słoneczku, dziś ledwie +3 i pada deszcz ze śniegiem! Dobrze, że wyrywna nie byłam i nie pojechałam precz z domu.

Na rozweselenie dnia.

Agania 10:15, 23 mar 2016

ale giganty
gobasia 10:18, 23 mar 2016

jakby nie bylo to jeszcze marzec a pogoda marcowa zmienna
u mnie wczoraj cichy cieply wiosenny deszcz,a dzisiaj o 6rano -5 a teraz piękne wiosenne słonce....

Haniu,sadzilaś wczoraj swoje zakupy...i jesteś zadowolona,warto kupic?
hanka_andrus 11:17, 23 mar 2016

Basiu, Posadziłam. Korzenie mają, stożki wzrostu również. Pierwszy raz mam jarzmiankę i nie wiem jak się będzie dalej zachowywała. Ale ponieważ to bylina, myślę, że da radę. Kupiłam 4 chińskie piwonie, te z kolei różne. mają być krzaczaste, drzewiaste, ale dostałam tylko tycie korzonki z pączkami, i musze chyba liczyć na łut szczęścia, żeby nie zanikły. Ogólnie paczka była dobrze zapakowana, nic mi nie zgniło, ani nie wyschło w czasie transportu. Kupiłam 2 ciemierniki, jeden biały jeden różowy, ale jakie one będą? Niewiele tego też jest, ot, korzenie i coś zielonego przy nich.
Jak na moje przyzwyczajenie, wolę jednak kupować na "oko i macane".

Ogólnie nie odradzam i nie zachęcam, bo mam mieszane uczucia co do takich zakupów. Ale w marketach tez jest zakupowa loteria, i naszukać się trzeba jak coś chce się mieć konkretnego. A do centrów ogrodniczych to mam zbyt daleko, Ty masz Pęchcin blisko, ale jak się pracuje, to też kłopot z wyjazdem,

Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia. Może jak innym życzyć będę, to i do mnie wróci?

gobasia 11:39, 23 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Basiu, Posadziłam. Korzenie mają, stożki wzrostu również. Pierwszy raz mam jarzmiankę i nie wiem jak się będzie dalej zachowywała. Ale ponieważ to bylina, myślę, że da radę. Kupiłam 4 chińskie piwonie, te z kolei różne. mają być krzaczaste, drzewiaste, ale dostałam tylko tycie korzonki z pączkami, i musze chyba liczyć na łut szczęścia, żeby nie zanikły. Ogólnie paczka była dobrze zapakowana, nic mi nie zgniło, ani nie wyschło w czasie transportu. Kupiłam 2 ciemierniki, jeden biały jeden różowy, ale jakie one będą? Niewiele tego też jest, ot, korzenie i coś zielonego przy nich.
Jak na moje przyzwyczajenie, wolę jednak kupować na "oko i macane".

Ogólnie nie odradzam i nie zachęcam, bo mam mieszane uczucia co do takich zakupów. Ale w marketach tez jest zakupowa loteria, i naszukać się trzeba jak coś chce się mieć konkretnego. A do centrów ogrodniczych to mam zbyt daleko, Ty masz Pęchcin blisko, ale jak się pracuje, to też kłopot z wyjazdem,

Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia. Może jak innym życzyć będę, to i do mnie wróci?

Wiesz ,,,Haniu ja też z tych co lubią pomacać
kupiłam kłącza orlika i złocieni,ale mam mieszane uczucia ,zobaczymy co z tego wyrośnie
Poczekam i jarzmianki kupię w doniczkach,w Pęchcinie mają ...a mam też i male szkółki,może i tam znajdę.
Gdybym ja miała prawo jazdy ,to bym była przynajmniej raz w tygodniu...a tak to wiesz jak to się jest na łasce
Słońce wróci ,napewno

Basilikum 11:52, 23 mar 2016

Haniu fotki sliczne bedzie piekna wizytowka z tego
hanka_andrus 12:43, 23 mar 2016

Izabelko, będzie, będzie ale pod koniec czerwca.
Basiu, a ty do Pęchcina na zjazd się szykujesz?