Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 23:21, 21 mar 2016

Witaj, Jolu! Tak, może się uda sprzątnąć gałęziowo, chociaż w połowie.
Na chłód zważać nie będę, oby nie padało. aparat oczywiście biorę, Z poprzednich lat nie mam wcale zdjęć wiosennych aż do lipca. Musze trochę napstrykać, nową wizytówkę założyć.
Tobie też pogody życzę.

Violetko, moje są botaniczne, ty kupiłaś wielkokwiatowe. Jak zakwitną , to porównasz z filmikiem Bogdzi, ona zrobiła przegląd krokusów z nazwami linka szukaj w Rodendronowym albo na you tube Moje krokusy.
Napia 23:43, 21 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Piotrze, urwanie głowy to jeszcze nie kataklizm! Wpadaj, kiedy będziesz miał chęć i wolę.

Izabelko, tak to jest do dzisiaj, najtrudniej być prorokiem we własnym kraju, wszystkiego można się spodziewać, było tak od wieków!
A na pożyczonym osiołku, całe życie jeżdżę, bo własnego nie mam.
Raz taxi, raz dobrzy ludzie, raz z państwowego nadania i tak jakoś po tym świecie się przemieszczam. Raz dalej, raz bliżej.
Zresztą, damy muszą być wożone, nie wyobrażam takiej leidi na furmańskim koźle!

Wszystkim, których dosięgła świąteczna palma, zapewniam, że to tylko dla zdrowia, a komu się trafił jałowiec na łydki, to zapewne były męskie zbytki!

Miłego popołudnia!

Ślicznie to wygląda Ile lat trzeba czekać na takie cuda?
hanka_andrus 04:13, 22 mar 2016

Napia napisał(a)

Ślicznie to wygląda Ile lat trzeba czekać na takie cuda?

Agniesiu, z 10 na pewno, ale ja w tym miejscu kipisz zrobiłam, 5 lat temu, wywaliłam jałowce, i dopiero się bardziej odkryły ranniki. Przedtem jakoś ich nie było widać.
Jeżeli ktoś się nastawi ma ich "hodowlę" to 6 lat będzie akurat. Pod warunkiem, że nie startuje z jednej roślinki.

bociek 07:32, 22 mar 2016

Witaj Hanuś Nareszcie mamy wiosnę I najpiękniejsze zdjęcia krokusów Cudne

Ściskam mocno
Gabriela 09:25, 22 mar 2016

Też masz nowy aparat? Świetne fotki Haniu, te krokusy z rannikami cudowne, bardzo lubię żółte z niebieskim. Chodź jak najczęściej do ogrodu z aparatem.
Gabriela 09:25, 22 mar 2016

Też masz nowy aparat? Świetne fotki Haniu, te krokusy z rannikami cudowne, bardzo lubię żółte z niebieskim. Chodź jak najczęściej do ogrodu z aparatem.
Basilikum 10:15, 22 mar 2016

dzis jednak ogrodowy dzien
czekam na fotki
Napia 10:22, 22 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)

Agniesiu, z 10 na pewno, ale ja w tym miejscu kipisz zrobiłam, 5 lat temu, wywaliłam jałowce, i dopiero się bardziej odkryły ranniki. Przedtem jakoś ich nie było widać.
Jeżeli ktoś się nastawi ma ich "hodowlę" to 6 lat będzie akurat. Pod warunkiem, że nie startuje z jednej roślinki.

Chyba się nastawię miejsce już znalazłam pod brzozą. Tylko czy one sobie tam poradzą? Mam tendencję do zakupów hurtowych
violka171 10:33, 22 mar 2016

Hania chyba uciekłas na łono natury i dobrze
u nas kolejny dzień deszczowo
ale szybko pobieglam po sledzie co by już się "peklowały" ,i schab tanio dostałam i bardzo ładny 9 zł kg-nie ma tego złego
gobasia 10:41, 22 mar 2016

Haniu ,wiosna naprawdę u Ciebie piękna,i wcale się nie podlizuję....wszystkich ogrodów nie znam ...ale w moim rankingu jesteś pierwsza

rozmawiałysmy o twórczosci Niemena ,a on śpiewał:

Mimozami jesień się zaczyna
Złotawa ,krucha i miła ...

a u Ciebie :

Rannikami wiosna się zaczyna
Złotawa,krucha i miła...