Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

gobasia 13:55, 23 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Izabelko, będzie, będzie ale pod koniec czerwca.
Basiu, a ty do Pęchcina na zjazd się szykujesz?

Może? ale nie wiem, czy jestem gotowa na takie spotkanie...ale zza krzaczka pewnie bedę zerkać
Milka 13:59, 23 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Gosiaczku, Wspaniały jest każdy! Budzimy się z niebytu, żyjemy, mrugamy, coś działamy około siebie, około innych, zabezpieczamy byt i to wszystko! Ale czy to mało, czy dużo? Zależy od nas samych, i od tej szklanki, co do połowy pełna, a od połowy pusta!

Miłego dnia!

Nic dodać, stawiam na pełną ja się ciesze wszystkim, narzekam czasami, na brak czasu, reszta nieistotna
Milka 14:01, 23 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Witam w kolejnym dniu wiosny z niespodzianką.

Niespodzianką jest wiosenna pogoda oczywiście, bo nigdy nie wiadomo jaka nas przywita z rana.
Miłego dnia wszystkim odwiedzającym!

I wzajemnie
słońce Hania po deszczach, fru fru, niech leci i do ciebie, ale dziś już środa?? zaraz święta, głowa już powoli czym innym zajęta, ale tak 1 dzień u mnie, reszta wyjazdowa, to i w garach mniej siedzenia
hanka_andrus 15:21, 23 mar 2016

To tak jak i u mnie. Ale do garów nas jest 3 potencjalne osoby, a i czwarta już się do mieszania bierze, Każde z nas robi jedną rzecz świąteczną. I tak nie mieszając jeden drugiemu zięć robi sernik, córka mazurka, wnuk muffinki czekoladowe, a ja tradycyjnie jabłecznik. No i jeszcze po jakiejś potrawie na zimno. Na mnie wypadły galaretki z indyka, zięć deklaruje bigos i białą kiełbasę, a córka z wnukiem ogarniają sałatkę i
całość jaj na stole. Jak mi się uda, to ja te polędwiczki z Ogrodowiskowej kuchni wysmerfię jako niespodziewajkę. Myślałam o zupie szczawiowej jako zapowiedź wiosny, ale niestety szczaw u nas jeszcze nie rośnie -pozostaniemy z żurkiem na białej kiełbasie,

Jakby jeden miał robić wszystko, to by się odechciało, a tak, bez nawisu pięknie się zorganizują nam święta, mimochodem!
Milka 16:02, 23 mar 2016

I to mi się podoba u nas tak też ma byc, każdy coś i jak faktycznie 20 na plusie będzie, to na powietrzu i tarasie najwięcej będziemy.
U mamy usze pogotować, porobić, ale nie za dużo.
Też chce tę polędwiczkę zrobić, bo wyglada pysznie i chyba zrobię oby wyszła
hanka_andrus 16:15, 23 mar 2016

Co ma nie wyjść, osobno każdą potrawę robiłyśmy, i pieczarki, i polędwiczki, teraz tylko razem spinamy i już! Kwestia pilnowania piekarnika tylko,
Ja zamiast pieczarek dodam leśne grzybki. bo mam jeszcze w zamrażarce,
zoja 18:59, 23 mar 2016

Haniu, masz najpiękniejsze zdjęcia wiosny i w ogóle wiosna u Ciebie dopisała
Troszkę optymizmu mi przybyło od samego patrzenia
hanka_andrus 19:10, 23 mar 2016

Zojeczko! Nie uwierzysz, ale mnie też tego optymizmu przybyło. Całe 4 miesiące z dala od ogrodu, i monotonne spacery z psem, okropność! Ale teraz, jak włączę sobie zdjęcia, to aż mi "banan na ryjoku" wykwita!

zoja 19:34, 23 mar 2016

Flower1 20:40, 23 mar 2016

Az nie do wiary ze mamy taka roznice w klimacie , jezeli chodzi o primulki to ledwo liski wychodza z ziemi ,dzis nad ranem -2 (biało)wiec nic dziwnego.. czekam na ciepełko