Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 16:19, 08 kwi 2016

Zoja, Zbyszku, Edytko, Violu, miło Was widzieć u mnie! Byłam oczywiście w ogrodzie, bo robota czeka i ociągać się nie wolno. Bo kto kwiecień prześpi to w listopadzie płacze. Tak mówią mrówki.

Zdjęć dziś nie ma, bo praca była z widłami. Na dodatek wzięłam się za najgorsze miejsce, gdzie podagrycznik królował. Jesienią wywaliłam wiele korzeni, ale za dokładnie nie zrobiłam, bo już zimno było. Teraz ponownie przekopałąm rabatkę ma głębokość 40 cm. i jeszcze dużo nowych korzeni znalazłam. Teraz będę czatować na nowe roślinki, które się pewnie jeszcze pokazywać będą. Podagrycznik= prezent od sąsiadki. Ma całą rabatkę z malinami i podagrycznikiem. No i nic nie robi, a u mnie się nasiewa.
hanka_andrus 16:25, 08 kwi 2016

Teraz herbatka, i trochę poleżeć wypada, kości rozprostować!
Bawarka szaleje w ogrodzie u niej już róże i mszyce!
Edytka też ogrodowo działa, to samo Viola! Izunia praca -domek- przepióreczki i też ogródek! Czyli normalka!

Miłego popołudnia!

Powojniki moje dwa ruszyły, i jeżeli mrozowych przygód nie będzie, zakwitną niebawem.

Agania 19:43, 08 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Zoja, Zbyszku, Edytko, Violu, miło Was widzieć u mnie! Byłam oczywiście w ogrodzie, bo robota czeka i ociągać się nie wolno. Bo kto kwiecień prześpi to w listopadzie płacze. Tak mówią mrówki.

Zdjęć dziś nie ma, bo praca była z widłami. Na dodatek wzięłam się za najgorsze miejsce, gdzie podagrycznik królował. Jesienią wywaliłam wiele korzeni, ale za dokładnie nie zrobiłam, bo już zimno było. Teraz ponownie przekopałąm rabatkę ma głębokość 40 cm. i jeszcze dużo nowych korzeni znalazłam. Teraz będę czatować na nowe roślinki, które się pewnie jeszcze pokazywać będą. Podagrycznik= prezent od sąsiadki. Ma całą rabatkę z malinami i podagrycznikiem. No i nic nie robi, a u mnie się nasiewa.

Pracowicie spędzasz czas, to kiedy sadzisz pomidory, w szklarni podłoże już wypieściłaś....słucham się mrówek, mam pełno kopców w ogrodzie, i co zawsze nie odrobiona jestem
Czyszczę co się da, cięcia nie tylko na głowie.. cały czas utylizuję worki z wiesz czym....ratuję się koszem pod budynkiem w pracy i podziwiam magnolie, tak mogę pracować, trawnik już skoszony i nawieziony...dzielny eM, jutro deszcz przynajmniej podlewanie będziemy mieć z głowy...zapraszam do mnie na raj magnoliowy
anbu 20:06, 08 kwi 2016

Haniu witam Cię serdecznie.
Widać, że kochasz swój ogród i wkładasz w to co robisz całe serducho
Pięknie kwiatowo u Ciebie
eda 21:12, 08 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Teraz herbatka, i trochę poleżeć wypada, kości rozprostować!
Bawarka szaleje w ogrodzie u niej już róże i mszyce!
Edytka też ogrodowo działa, to samo Viola! Izunia praca -domek- przepióreczki i też ogródek! Czyli normalka!

Miłego popołudnia!

Powojniki moje dwa ruszyły, i jeżeli mrozowych przygód nie będzie, zakwitną niebawem.

Przed Hanusią nic się nie ukryje
To szalałaś znów pewnie nogi wyciągnięte do góry i relaks na maksa ?
a u mnie nowa srebrna furta taką będziesz do mnie wchodzić raczkami żona uwita alem dumna Buziolki i miłego odpoczynku

na chodnik i do mnie

hanka_andrus 21:19, 08 kwi 2016

Net znowu mnie zatrzymuje!
Basilikum 21:20, 08 kwi 2016

fiu fiu pieknie
eda 21:40, 08 kwi 2016

Haniu dobrze mówisz trzeba z rana pisać bo teraz to masakra Izabell buziaki dzięki
violka171 21:44, 08 kwi 2016

Haniu nie tylko Ciebie
hanka_andrus 22:32, 08 kwi 2016

Do jutra !