Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

blyxa 23:16, 08 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)

Dzisiaj w ogrodzie szału nie było! Wiatr zimny i mimo stopni na liczniku było zimno. Ale ja prace pod szkłem miałam w planie. Przygotować miejsce pod pomidory musiałam. No i dałam rade przekopać z dodatkiem gnoju, i teraz już się zastanawiam kiedy sadzonki do gruntu.

Szybka jesteś - u mnie jeszcze szklarnia nie ruszona.
katel 00:34, 09 kwi 2016

Do jutra Haniu - spokojnej nocy
hanka_andrus 06:53, 09 kwi 2016

Trzeba być przygotowanym, a może w tym roku nie będzie zimnych ogrodników?
W tygodniu wysadzę część dalii. Zawsze sadziłam w połowie kwietnia, choć zalecają czekać do maja.

Blyxa, Katel miło, że zaglądacie, ale u mnie nowin na razie brak. Tulipany siedzą nisko przy ziemi, narcyzy kwitną jednym kwiatkiem, inne byliny ciągle w kiełkowaniu, mam wrażenie, że przyroda się czai. I pomimo kwitnienia ranników i krokusów, teraz jakiś szary ten mój ogródek się zrobił.

I żeby nie piwonie, koloru by nie było w ogrodzie

Miłego dnia!
Anna_ogrodni... 08:13, 09 kwi 2016

Witam
Jestem tu nowa ale od jakiegoś czasu podziwiam Twój ogród.
Chciałabym wymieniać doświadczenia ogrodowe gdyż od 8 lat tworze swój ogród i ciągle nie jest to co ma być. Dopiero jak znalazłam Ogrodowisko wiem, ze chce Tu być Przez przypadek jesieniątrafiłam na Ogrodowisko i czytałam Twój watek, ciesze się, ze wreszcie odważyłam się do Ciebie napisać
Pozdrawiam serdecznie
violka171 08:27, 09 kwi 2016

Dzien doberek Haniu,słonko juz wstalo i Ty tez powinnaś a moze nie
dziś wstalam połamana,Tu mnie gniecie tam mnie boli,gdzieś jeszcze strzyka ,momo to slonko tak kusi by wybrac sie na dzialeczke,dziś co prawda bedzie praca na wolniejszych obrotach,bo przyjdzie taki ranek ze wogóle sie nie podniose hi hi
JoannaDe 09:07, 09 kwi 2016

Milego dnia Haniu,

piękna wiosna u Ciebie choć jak piszesz zimno. Dzieki Twoim zdjęciom wiem ze to co u mnie wyłazi to piwonie

hanka_andrus 09:50, 09 kwi 2016

Kochani goście z samego rana! Miło mi bardzo! Mam jeszcze dla Was minutkę,. bo o 10:00 wybywam do miasta. Zajrzę po powrocie ,koło obiadu.

Bawcie się dobrze! Miłego dnia!

JoannaDe 10:07, 09 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Byłam u Ciebie, magnolie podziwiam i czytam, ze pigwowiec Ciebie denerwuje. Nie radzę usuwać, bo w innym miejscu owszem będzie rósł, ale na starym zostawi po sobie mnóstwo korzeni a potem odrostów, nijak tego wyplenić nie można. Wobec czego proponuję zostawić go w miejscu obecnym i niech sobie rośnie, Najwyżej poprzycinaj co ciebie drażni. Lubi cięcie i lepiej owocuje.

Wklejam u Ciebie bo to było chyba docelowe miejsce Twojego posta. Buzia
Anna_ogrodni... 10:09, 09 kwi 2016

Hanuś dziękuje za odwiedziny i dobre słowo. Tak ja tez sądze, ze ogród jest dla mnie i mnie się ma podobać ale zaczęło mi brakować harmonii i zaczęłam się nie wiem czemu zamiast cieszyć to denerwować, Jak zaczęłam czytać forum to pomyślałam możne ktoś spojrzy na mój ogród obcym okiem i naprowadzi na dobre tory. Jak już pracować to z zadowoleniem
Hanuś mam odwagę zapytać Cie - jeśli chce odpowiedzieć na forum konkretnej osobie to piszę u niej na forum czy u siebie. Jestem tu od 2 dni i próbuje zobaczyć jak to wszystko działa.
Pozdrawiam serdecznie
gobasia 13:15, 09 kwi 2016

Dziś Pani Hania ma wychodne....