Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 13:28, 09 kwi 2016

Basiu, miałam, miałam. Byłam na pogrzebie teściowej mojej córy, kobieta młodsza ode mnie o pół roku. Przykra uroczystość, ale nie wypadało nie żegnać się. Teraz musze z Wami posiedzieć, żeby odstresować pobyt w alei dusz. Swojemu ślubnemu też świeczkę zapaliłam, no i tyle mego wychodnego.

Odpocznę z Wami i z psem idę na świeże powietrze. Ale to za pół godziny, bo jeszcze jemu karmę wstawiłam, mus poczekać aż się ugotuje.

hanka_andrus 13:34, 09 kwi 2016

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Hanuś dziękuje za odwiedziny i dobre słowo. Tak ja tez sądze, ze ogród jest dla mnie i mnie się ma podobać ale zaczęło mi brakować harmonii i zaczęłam się nie wiem czemu zamiast cieszyć to denerwować, Jak zaczęłam czytać forum to pomyślałam możne ktoś spojrzy na mój ogród obcym okiem i naprowadzi na dobre tory. Jak już pracować to z zadowoleniem
Hanuś mam odwagę zapytać Cie - jeśli chce odpowiedzieć na forum konkretnej osobie to piszę u niej na forum czy u siebie. Jestem tu od 2 dni i próbuje zobaczyć jak to wszystko działa.
Pozdrawiam serdecznie

Jak wolisz, wygodniej u siebie, cytujesz jej ostatni wpis i piszesz pod spodem co masz zamiar napisać. Ale jeżeli uważasz, że jest tak ważna dla danej osoby sprawa, piszesz u niej. A jak masz wątpliwości, to piszesz i u siebie i u niej to samo.
gobasia 13:36, 09 kwi 2016

Takiego wychodnego to Ci Haniu nie zazdroszczę....smutne są takie chwile

A ja wczoraj znowu robilam za niańkę...powiedziałam mężowi ,że jak przejdziemy na emeryturę to wyprowadzam się daleko i numeru telefonu tez nie zostawiam...ja nie wiem czy inne dzieci bez mamy też nie mogą żyć, tak jak moje?
hanka_andrus 13:40, 09 kwi 2016

JoannaDe napisał(a)

Wklejam u Ciebie bo to było chyba docelowe miejsce Twojego posta. Buzia

Joasiu, docelowo było u Ciebie, ale trochę się przejęzyczyłam na początku, i nie chciało mi się już poprawiać. Ale skoro i u mnie wkleiłaś, bardzo dziękuję.
Za bardzo nie przejmuj się konwenansami, ja jestem wiekowa, ale dzisiejsza. Rozumiem i pośpiech, i zagwozdki życiowe. Zdarza mi się odpisywać natychmiast na post bez jego cytowania, i w zasadzie dobrze to wychodzi, chyba, że ktoś wdepnie znienacka i pomiesza szyki. Ale zasada pierwsza nie szkodzić, i nie obrażać się.
Miłego dnia
hanka_andrus 13:49, 09 kwi 2016

gobasia napisał(a)
Takiego wychodnego to Ci Haniu nie zazdroszczę....smutne są takie chwile

A ja wczoraj znowu robilam za niańkę...powiedziałam mężowi ,że jak przejdziemy na emeryturę to wyprowadzam się daleko i numeru telefonu tez nie zostawiam...ja nie wiem czy inne dzieci bez mamy też nie mogą żyć, tak jak moje?

Basiu, rozpieściliśmy nasze dzieci. Ot co!
Mama mojej ostatniej synowej ma do dziś dnia pretensje, że za mało pomagam.
Ale moja zasada jest taka. Dorosłe dzieci, 40, 50 letnie chyba już wiedzą czego chcą w życiu, i wiedzą jak życie układać. To co ja będę się mieszać między drzwi? Oczywiście są wyjątkowe chwile, że trzeba pomóc, ale niech to nie będzie regularny dyżur, w sobotę rano, albo niedziela po południu.
Zapowiedziałam, że wnuki mogą do mnie przychodzić nawet codziennie, ale razem ze swoimi rodzicielami! Bo przecież nie tylko z ich dziećmi chcę przebywać, ale ze swoimi dziećmi również!

gobasia 14:21, 09 kwi 2016

Wiesz Haniu ja jako matka byłam bardzo wymagająca ,ale nie sroga czy jakaś zołza.Chyba tak było, skoro mają do mnie zaufanie proszą mnie o rady ,a nawet te dyżury to nie tylko opieka nad wnuczkami ,ale jakieś tam rozmowy ,zwierzenia itp.Ale ja sama z siebie nigdy nie pouczam ,ani nie neguje ich decyzji.Ale chciałabym już mieć więcej czasu dla siebie
violka171 18:09, 09 kwi 2016

oby Haniu bez takich wychodnych
ale no takie zycie dzis jestesmy a jutro juz nie heh,
za duzo dzis nie zrobilam a jakos sil nie mam wrr,ale sloneczko dopisyawlo dopukinie usiadłysmy do obiadu
a deszczu jak nie ma tak nie ma
pora mi wybledła cos nie wiem czy to dobrze czy nie
hanka_andrus 18:21, 09 kwi 2016

Te pierwsze liście z reguły są na straty, chyba, że już mocną rozsadę sadzisz, ważne żeby korzonki i tuż przy ziemi było zielone, Dużo wody.
violka171 18:25, 09 kwi 2016

wiesz moja miala juz chyba z 15 cm i jak byla w domu to zieloniutka,a jak poszla w grunt to ten pierwszy lisc bialy sie zrobil,ale ten wyzszy trzyma sie zielono,nie wszystkie uratuje rozsady ale i tak sporo wychodowalam bo 40 szt
Basilikum 20:57, 09 kwi 2016

Haniu ja tylko wpadam dobranoc powiedziec
cmok