Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

koliber 09:42, 29 mar 2018

Przyłączam się do pochwał dekoracji Piękne połączenie zieleni i żółtego Takie mega energetyzujące W sam raz na naszą zimową wiosnę
Urszulla 09:56, 29 mar 2018

Milka napisał(a)
wysprzatąłam patio
jak się ociepli, czeka mnie dalsze szorowanie płyt, z białego szare są
coś koloru, malutko, bo w donicach patyki i nie chce mi się potem rozwalać i wyciągać
w domu mam biały, spopielały róż i biały

Żółtego koloru najbardziej się chce wiosną, potem tylko żółte róże Tak mi się podobają.
Kindzia 10:13, 29 mar 2018

Oszalałaś??? My za młode na emeryturę! Co Ty takich prostych rzeczy nie wiesz Irciu???
Nie wyobrażam sobie forum bez Ciebie!!! Jesteśmy, odpoczywamy czasem od forum, ale zawsze wracamy, przecież tu nasza rodzina jest!!! Jesteś mi tu też potrzebna!!! Koniec, kropka!!!

A teraz buziole i uściski

agata19762 12:12, 29 mar 2018

Irenko dekoracje stworzyłaś cudowne. Ten żółty kolor jest mega energetyczny
Uwielbiam ten Twój ogród. Superowe foteczki w ten szary deszczowy dzień.
Milka 16:03, 29 mar 2018

Ewa777 napisał(a)
Gratuluję 5070 strony, Irenko I też apeluję, abyś nie odchodziła To, że masz tyle wpisów samo świadczy o tym jak bardzo potrzebujemy Ciebie na tym forum Jesteś skarbnicą wiedzy - masz tyle doświadczenia. Poza tym masz piękny ogród, który ciągle chcemy oglądać i podziwiać

Śliczne dekoracje zrobiłaś

Ewa, dziękuję, aż się wzruszyłam
ale czasami, jak czegoś za dużo, to wiesz
Im jestem starsza, tym mam jakoś mniej czasu na wszystko, trudno mi to zrozumieć i pogodzić się, to ostatnie trudniejsze
Dekoracje minimalistyczne, ale ten żółty najważniejszy
kitek81 16:06, 29 mar 2018

śliczne dekoracje masz talent
Milka 16:17, 29 mar 2018

anka_ napisał(a)

No własnie, Bożenka ma rację. U mnie elata wegetuje... a chucham i dmucham na nią... hm... a może właśnie dlatego...
Poidełko cudowne.

Aniu, nie zgodzę się z Tobą , z Bożenką też się nie zgadzam, bo niby dlaczego, skoro od 7 lat obserwuje tę trawę, w różnych temperaturach, warunkach.
U mnie rosną w korzeniach świerków i sosen, zdajesz sobie sprawę, co to za warunki, sucho, walka, ziemia jałowa niemal tam, inne na patelni, non stop słońce pali, inne w komfortowych warunkach i nawet nie są najlepsze, inne dostały pośrednie miejsce i rosną najlepiej. Zaliczyły zimy do -28, mrozy bez śniegu, czyli brak opatulenia, ścięłam za szybko, nadeszły mrozy itd.

A one są i wspaniale rosną. Co rok i tak wiosną ścinamy, więc co sezon odżyją.
Ważny jest początek, nie dzielimy kępy, dajemy jej nabrać mocy, podlewamy, czasami choć trochę, jak brak czasu, ale chlusnąć jej a potem ona już mocna, zwarta, rozrasta się. Nie lubi za dużo w pobliżu, więc taki placyk wokół siebie niech ma, bo potrafi urosnąć do 80cm średnicy.
Podobnie postępuję z hakone i powiem szczerze, że nawet w botaniku ani za granicą nie widziałam takich okazów, jak moje, to nie jest chwalenie się, ale opis działań.
Przesadzałam niemal w 40 stopniowe upały i też dały radę
Bogdzi się słucham odnośnie rh, nie kwestionuję kogoś, kto ma takie okazy i doświadczenie, ja mam w tych wymienionych trawach.
Dzięki niej, ma rodki ogromne i zdrowe, mimo iż wysoko poprzeczkę stawiają, trawy to pikuś
pozdrawiam
Milka 16:20, 29 mar 2018

yolka napisał(a)
Piękne dekoracje, ja na ten moment mogę sfocić jajka w wytłaczance

Jolu, zaszalałam z minimalizmem
Gardenarium 16:23, 29 mar 2018

Irenko, emeryturze mówię: stop! Nie wolno.

Instagram Ogrodowiska
Milka 16:24, 29 mar 2018

hanka_andrus napisał(a)
Irenki, o ogrodowiskowej emeryturze nawet nie myśl!
JeszcZe 10-cio lecia nie świętowaliśmy!

Zdrowia i pogody ducha życzę, a przyszłość nie w naszej mocy. Buziaków moc.

No nie świętowaliśmy
Haniu, umiesz motywować
To moc niech będzie z namibuziaki
My z Anią, ant_re machamy
Jak zwykle błyskawicznie, pierwszy kontakt na forum był z Anią i dziś teżbłyskawiczny, a kurcze chciałam inaczej, los swoje pisze
Do 3 razy sztuka