Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

danuta_szwajcer 21:41, 30 kwi 2018

Ale cudne masz te rodki, jaka to nazwa?Mam tez jeden jasny ale on chyba bardziej żółty , masz je w słoncu? Bo tyle kwiecia Takie duże kuliste, ładny pokrój Pozdrawiam a deszczu u nas dalej brak
Anabell 22:50, 30 kwi 2018

Irenko!
Wysokie drzewa podcięte i mur wytworzył mikroklimat dla roślin.
laurowiśnie rubensy Paulownia, azalie cudownie rosną.
Niestety u mnie te rosnąć nie chcą.

a Ty przez ciągłe rewolucje stworzyłaś botaniczny dorodny,
piękny ogród.
Oby to jeszcze nie wymagało ciężkiej harówy.

Pozdrowienia z buziakami przesyłam.
mirkaka 07:33, 01 maj 2018

Zaglądam,ech tylko wzdycham to Twojego lata, bujnie zdrowo
Rubens zachwyca
Rh i azalie już Ci kwitną, moja pontyjska pomału pąki powiększa
AgnieszkaW 07:49, 01 maj 2018

Irenko, piękny czas w Twoim ogrodzie nastał. Efekty "tyrania" w pełni widoczne. Buziaki
Urszulla 09:01, 01 maj 2018

Milka napisał(a)
bez problemu w donicach przezimowały kocimiętki i kwitną
mocno pilnuję, aby nie siały się

A ja w tym roku u siebie stawiam na kocimiętki. Bo nową rabatę na gruzowisku wymyśliłam.

A pytałam i chyba nie poszło, czy wiesz jak długo trzeba czekać zeby patyczki hortensji w donicach miały korzonki?
Milka 09:04, 01 maj 2018

Ula, pisalam, nie ruszaj az do konca sierpnia.
Milka 10:09, 01 maj 2018

beamilusia napisał(a)
Witam Ciebie serdecznie, Irenko! Dziękuję, że zajrzałaś w moje progi. Ja w Twoim ogrodzie goszczę cichutko bardzo często. Podziwiam, że wśród ogromnych drzew stworzyłaś przepiękne pokoje ogrodowe, pełne ciekawych roślin, barwnych kwiatów. Wszędzie, nawet w zakamarkach ogrodu, coś się dzieje. Piękny ogród powstał, chociaż wiem, ile pracy i wysiłku Cię to kosztuje. Ale też wiem, że jest przyjemnością pracować w takim cudnym, ciekawym, miejscu. Pozdrawiam serdecznie.

Beatko, lubię zaglądać do nowych ogrodów
Masz bardzo ładnie.
Dzięki za pochwały,pracy było dużo, ale warto,pewnie z roku na rok i tak się stale coś zmienia. Pozdrawiam serdecznie
Milka 10:12, 01 maj 2018

hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, współczuję Wam tej ciężkiej pracy. Ale jutro pozwólcie sobie na odpoczynek.

Zaglądam do Was codziennie, i podziwiam! Buziaczki i uściski zostawiam.

Haniu, wiesz...nie zrobiło się czegoś od razu, to robi teraz, lata lecą, wszystko się starzeje i wymaga odnowy i tak leci nasz kabarecik
Wczoraj wracałam z pracy autobusem, ale fajnie, jak autem, to maksymalne skupienie, a tu luzik.
I zamiast siedzieć w domku, siedzieliśmy w Imprezowni, jejku jak tam fajniei nic nie robiliśmy. A dziś muszę dalie wysadzić, bo zmarnują się, a po południu syn z synową zabierają mnie do kina i na coś słodkiego, więc odpoczynek będzie buziaki
Milka 10:14, 01 maj 2018

inka74 napisał(a)
jak ja ci tej ziemi zazdroszczę. U mnie glina lub piach. Do wszytkich rabat musiałam dobrej ziemi dodawać. Teraz na początek florovitu wszystkie przy podlewaniu dostały, a róże głównie obornik granulowany i żelazo. I to z krwi proszkowane i rolnicze. Biohumus też dostaną w 2 części lata. Jak najmniej staram się sztucznych ale u mnie się nie da inaczej. Ziemia słaba

Górskiego powojnika nie mam. Trochę się wystraszyłam powiem szczerze, że coś robię źle lub źle zapamiętałam. Głównie mam powojniki bylinowe i włoskie. Za zimno na inne. Ale u innych uwielbiam patrzeć na takie okazy jak twoje na łukach. U ciebie dużo roślin unikalnych, zawsze coś się dzieje innego. Bardzo takie ogrody lubię ))

Bardzo współczuję wszystkim, co mają tak trudną ziemię, ja mam z górki, wy pod górkę.
Za to masz inne powojniki pięknie kwitnące, to może fajniej, że różne rośliny mamy i możemy podziwiać
Mam dobry klimat, do unikatowych roślin, radzą sobie u mnie. Obecnie czekam na cedrówkę chińską, cosik wolno rusza, hym..., pozdrawiam
frezja 10:19, 01 maj 2018

Irenko, czy azofoska rozsypana po nawozie jesiennym ( tak..jesiennym )nie spali trawnika ?? biegałam w burzy i ulewnym deszczu..z pojemnikiem jesiennego