Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

ElzbietaFranka 21:16, 03 cze 2019

Milka napisał(a)

Ale mi klina zabiłaś
Myślę, że chyba po 6, dokładnie nie pamiętam, bo ona już tak dawno u mnie. Kwitnie teraz i zabójczo pachnie. Po przesadzeniu tak może być, moją też chciałam wywalić, ale nie udało się i wtedy zakwitła. Pogrozisz swojej palcem, to może ruszy
Chwasty rosną najszybciej. Faktycznie po deszczach super, ale już znowu sucho, tak średnio mam zadbane, ale w tym kwieciu to ginie, dzięki kochana i buziaki

Mam 4 szt hortensji pnących te cholernice od 4 lat nie kwitną wczoraj zauważyłam u jednej jeden kwiat. Ja dziękuję za takie pnącze. Mam 3 szt o lisciach zielonych a 1 szt o liściach posrebrzanych. Ta została przesadzona i zaczyna odrastać.
Też straciłam cierpliwość i jeszcze daję im szansę w przyszłym roku jak nie zakwitną to je przesadzam do słońca. Wszędzie takie piękne a u mnie siedzą w ziemi i zaledwie 20 góra cm wzrostu. Mają szansę bo je dobrze obornikiem w tym roku potraktowałam i podsypałam nawozem do hortensji.
Tak sobie teraz myślę, że może ziemia nie kwaśna muszę zbadać.

U nas dzisiaj skwar się lał z nieba. Niby mokro, ale jak tak będzie 2-3 dni znowu będzie susza. Chwasty rosną na potęgę. Idę na obchody wyrywam idę za 3 godz. znowu są. Mam już mniej więcej wypielone, jeszcze tylko skalniak bo tam brzozy już się rozsiały sa za maleńkie aby je usuwać bo się urywają więc muszę jeszcze z tydzień poczekać. Gorzej ze skrzypem.Nasypałam w tym roku dużo wapna i tak wyrasta. Więc najpierw pielę a później pędzelkuję skrzyp. Urywać nie ma sensu bo z jednego urwanego skrzypu wyrasta jeszcze więcej.
Jak ten skrzyp mógł zostać pod ochroną przecież tego chwastu nie da się wytępić.
Miluś każda fotka na wysokim poziomie i zawsze piękna.

Pozdrawiam

ElzbietaFranka 21:29, 03 cze 2019

Milka napisał(a)

U mnie już 3 rok, mam w sumie 4dobrze, tylko wilgoć i lekki półcień im trzeba
hortensja pnąca prawie w kwieciu, jeszcze na zapach czekam

O kurcze taka duża toż to kolos. Moje to ok. 1 m wysokości.

na str, 1408 nasz fotkę z powojniki z różą. Piękna ta róża jak pamiętasz Milka nazwę i te powojniki jakie to są.
U nas jeszcze opóźnienie wzrostowe w roślinach.
malgorzata_s... 14:27, 04 cze 2019

Ta Twoja hortka to potfffór jest. Cudna
eVka 14:39, 04 cze 2019

Kiedy moja hortka pnąca taka będzie, chyba wnuki będę już miała
sylwia_slomc... 14:55, 04 cze 2019

Wczoraj Agatce mówiłam, żeby przy swoim słupie pnącą posadziła jak u Ciebie
Kasia73 16:26, 04 cze 2019

Irenko CUDNIE u Ciebie, a jak musi pięknie pachnieć Pozdrawiam serdecznie
Monia81 22:09, 04 cze 2019

Irenko masz cudnie, ale to wiesz piękne bogactwo roślin, piwonia mega super fajna, a hakonkami u Ciebie się zachwycam, może kiedyś moje też będą przynajmniej dobrze wyglądać program też widziałam, jesteś cudną ciepłą osobą... buziaczki i pozdrowienia zostawiam
anabuko1 13:57, 05 cze 2019

Milka napisał(a)

Tak sobie myślałam, ile minęło od spotkania i jak ogród i otoczenie się zmieniło
...zmieniło bardzo
Tak, trawy u mnie są super, ale o dziwo, teraz jakoś giną)
Powojniki wichura wypoziomowała

idealna odmiana, dla początkujących
Warszawska Nike
kwiat na około 30-40cmkolor ciągle się zmienia

Podobny do mojego NN.ale kwiat za takie duze to nie ma.
Milka 16:46, 05 cze 2019

effka napisał(a)
Irenko, zachwycam się piwnoniami.... i nie tylko

Dzięki
O tej porze wszędzie pięknie
Milka 17:34, 05 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Mam 4 szt hortensji pnących te cholernice od 4 lat nie kwitną wczoraj zauważyłam u jednej jeden kwiat. Ja dziękuję za takie pnącze. Mam 3 szt o lisciach zielonych a 1 szt o liściach posrebrzanych. Ta została przesadzona i zaczyna odrastać.
Też straciłam cierpliwość i jeszcze daję im szansę w przyszłym roku jak nie zakwitną to je przesadzam do słońca. Wszędzie takie piękne a u mnie siedzą w ziemi i zaledwie 20 góra cm wzrostu. Mają szansę bo je dobrze obornikiem w tym roku potraktowałam i podsypałam nawozem do hortensji.
Tak sobie teraz myślę, że może ziemia nie kwaśna muszę zbadać.

U nas dzisiaj skwar się lał z nieba. Niby mokro, ale jak tak będzie 2-3 dni znowu będzie susza. Chwasty rosną na potęgę. Idę na obchody wyrywam idę za 3 godz. znowu są. Mam już mniej więcej wypielone, jeszcze tylko skalniak bo tam brzozy już się rozsiały sa za maleńkie aby je usuwać bo się urywają więc muszę jeszcze z tydzień poczekać. Gorzej ze skrzypem.Nasypałam w tym roku dużo wapna i tak wyrasta. Więc najpierw pielę a później pędzelkuję skrzyp. Urywać nie ma sensu bo z jednego urwanego skrzypu wyrasta jeszcze więcej.
Jak ten skrzyp mógł zostać pod ochroną przecież tego chwastu nie da się wytępić.
Miluś każda fotka na wysokim poziomie i zawsze piękna.

Pozdrawiam

Moja wiem, że późno zaczęła, ale teraz rok w rok kwitnie, odurzająco pachnie. Nie ma kwaśnej ziemi, tylko kupę gruzu popowodziowego i tyle, nawozu nigdy nie dawałam, ona jak już odpali, to rośnie, nie myśl o nich, to cię zaskoczą.
U mnie sucho, to wyrywanie chwastów mija się póki co, z celem. Walczyłam z azaliami, dałam im kory, ale mi zabrakło, robię kant chodnika, bo potem oprysk na chwasty i cięcie...tego mam od groma. Tempo wolne, bo źle znoszę upały, nie to co kiedyśbuziaki i dzięki

Oh Wow

Madame Plantier

Ice Lady