Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

danuta_szwajcer 12:03, 17 lip 2019

Może i łobuziary te Twoje psiaki ale jakie mordki kochane, szczególnie Leoś no i jak bardzo pasują do Twojego ogrodu. Podziwiam nieustannie Twoje robótki i talenty. Deszczu dalej Ci zazdroszcze bo u mnie 15 minut i susza dalej Ładny ten szpaler hortek przed domem w donicach a różową Anabel masz? Bo jej nie widze... U mnie tez mojego najwiekszego buksa coś bierze( Pozdrawiam
Milka 14:03, 17 lip 2019

Danusia, Leoś jest najgorszy....owszem słodziak, ale to co wyprawia, w szoku byś była.
Mam różowe anabelki, w szpalerze pod tujami na wprost okna kuchennego, w donicy i na rabacie w jednym miejscu, sporo ich. Deszcz minął, znowu powoli schnie i zaraz podlewanie. U mnie wszystkie buksy, a kilkadziesiąt ich, ledwo się zebrały po ubiegłorocznym ataku buź
Milka 14:27, 17 lip 2019

Urszulla napisał(a)
Zazdroszczę Ci umiejętności krawieckich. Nie posiadam wcale

Ja kiedyś miałam super umiejętności, z wiekiem zanikają, jak nic się nie robi lub przerwa i nie chce się, ale coś tam jeszcze potrafię
Milka 14:29, 17 lip 2019

anabuko1 napisał(a)

Irenko piękne rzeczy robisz. Zdolne te twoje łapki
Pieski fajniusie

Piesie łobuzy. Po długiej przerwie coś znowu robię, jest frajda
Milka 14:33, 17 lip 2019

anna_g napisał(a)
Irenko śliczne masz te szkodniki ogrodowe chociaż wierzę, że faktycznie potrafią narozrabiać to jak tu ich nie kochać, takie mordki słodkie.
Oglądnęłam rękodzieło - śliczne rzeczy. Pewnie, że pracochłonne ale ta praca też przyjemna. Ja z kolei na szydełku teraz szaleję chociaż zdecydowanie zima lepsza na takie robótki, bo teraz to jak tylko jestem w domu to ogród,ogród, ogród Dom czeka aż sezon ogrodowy się skończy
Z buksem jak będzie to zobaczymy. Żal byłoby mi go bardzo, ale... no - będzie jak będzie.
Buziaki przesyłam i życzonka dobrego dnia.

Ania, szkodniki to mało powiedziane...
Na szydełku tez robię ale już też na szare, jesienne wieczory zostawiam
Odwzajemniam życzenia
Milka 14:36, 17 lip 2019

Margarete napisał(a)
Irenko - wieki całe tu nie zaglądałam, a szkoda bo te twoje łany lawendy, stipy czy hortnsji albbo jeżówek działaja na mnie kojąco i daja nadzieję że i mój ogród może kiedyś tak pieknie bedzie wyglądąc.
Cudnieu ciebie - i te zakątki różne gdzie można przysiąś, te ozdoby, te donice Te kolory i kompozycje ! Wzorcowe
Ja u siebie walce z susz ale to walka przegrana - bo żedne podlewanie nie zastąpi naturalnego deszczu, szczególnie przy mojej piesczystej i przepuszczalnej ziemi, Leję wode a efekty sa mizerne.
Z żalem patrze jak marnieją kolejne rośliny. Wiosna pozbyłam sie zasuszonego klona Artropureum który był juz piekny i dorodny ale niestety dwa czy trzy ostatnie lata bez deszczów i zimy bez sniegu powodują zamieranie rośli mimo podlewania, Teraz z przerażeniem patrze na kaline Wnatanabe zasuszoną na amen, pozostałe trawy i byliny tez meczy ta szusza i wyglądaja kiepsko a po trawniku pozostały juz tylko wspomnienia i suche żólte siano...
A deszczu jak nie było tak nie ma.....nie ważne czy ciepło czy zimno, deszczu brak.
Buziaki!

Małgosia, w sezonie to mamy tyle roboty, susza też dobija, to chęci i czasu na forum brak.
Dzięki za pochwały
Wielkie straty, aż mi żal razem z tobą. U was chyba najbardziej suchy ten rejon, u nas zimą i wiosną było cięgim pełno deszczu, ale miesiąc żaru i tak popaliło. Ja też mam zieloną trawę, gdzie rabaty podlewam, gdzie sosny, słoma, albo i nawet łyso. trudno, trzeba tez o siebie dbać, odrodzą się, ściskam

Waclaw 22:36, 17 lip 2019

Milka napisał(a)

Klon japoński Ornage Dream.
U mnie całorocznie rośnie w donicy, nieokrywany i nie chowany

Dziękuję. Zdjęcie i nazwę skopiowałem i jest w schowku z chciejstwami
anabuko1 22:07, 19 lip 2019

Milka napisał(a)

Piesie łobuzy. Po długiej przerwie coś znowu robię, jest frajda

Jak to zwierzaki.
Już jestem ciekawa co tam nowego robisz ??
I czekam na zdjęcia
anna_grreen 18:33, 21 lip 2019

Cudowna obfitość kwiatów.Piekne hortensje i Stipa mam nadzieję że też się takiej dochowam, mam ją pierwszy rok.
Gardener27 21:04, 21 lip 2019

Bukietowe z patyków w donicach piękne. Nie wiem czy sam się nie skuszę na ten sposób, tyle materiału się marnuje po wiosennym cieciu.

Psiaki urocze, ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez czworonoga. Najgorsze dwa pierwsze lata, muszą się wyszumieć, później jest już lepiej.

Twój ogród zawsze mnie zachwyca, ma swój klimat, widać tu dużo pracy i pasji.

Jak we Wrocławiu, pada czy wciąż susza ?