Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

paradas 23:09, 22 lip 2019

Ja mam to samo z psem
Moja suczka to istne zniszczenie. Moja pierwsza rabata była ogrodzona siatką na krety żeby mi nic nie kopała przez którą przeskakiwałem
Teraz zrobiłem pseudo zagrodę, ma gdzie się wyszaleć. Wygląda okropnie ale działa.
Ludzie mówili że się uspokoi po paru latach a tu już 5 rok leci. Rabaty są młodsze, może dlatego że najpierw był pies a później ogród...
Więc wiem jak to jest po zobaczeniu wykopanej rabaty, no ale co zrobimy. W końcu to rodzina
Doranma 23:45, 22 lip 2019

Podusie śliczne uszyłaś, widać, że starannie, z sercem
Milka 07:08, 23 lip 2019

Waclaw napisał(a)

Dziękuję. Zdjęcie i nazwę skopiowałem i jest w schowku z chciejstwami

Ten klon jest uroczy i bardzo zmienny w sezonie. Pewnie gdyby był w gruncie, szybciej by rósł, ale skoro miejsca brak, siedzi w donicy i ma się ok
Milka 07:25, 23 lip 2019

anabuko1 napisał(a)

Jak to zwierzaki.
Już jestem ciekawa co tam nowego robisz ??
I czekam na zdjęcia

Aniu, no moje nad wyraz mi niszczą, ale co robić, nie upilnuję i powoli się z tym godzę. Piękne bordowe pluskawice na amen wykończyły, złocień Clara, też...a ile innych..
Nowe nie zaczęłam robić, bo wenę straciłam, ale kawałek po kawałku ogród coś tam obrabiam, idzie jak krew z nosa, a robię, efekty mizerne
Milka 07:26, 23 lip 2019

anna_grreen napisał(a)
Cudowna obfitość kwiatów.Piekne hortensje i Stipa mam nadzieję że też się takiej dochowam, mam ją pierwszy rok.

Aniu dziękuję'

Stipę część do 10cm ścięłam, bo bajzel robiła, część kwiatostan skróciłam, wyczesałam, perovskie skróciłam, bo w poziomie leżały, za rok lepiej muszę to zorganizować.
U mnie tyle się pewnie wysieje stip, że obdzielę całe forum)
Milka 07:30, 23 lip 2019

Gardener27 napisał(a)

Bukietowe z patyków w donicach piękne. Nie wiem czy sam się nie skuszę na ten sposób, tyle materiału się marnuje po wiosennym cieciu.

Psiaki urocze, ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez czworonoga. Najgorsze dwa pierwsze lata, muszą się wyszumieć, później jest już lepiej.

Twój ogród zawsze mnie zachwyca, ma swój klimat, widać tu dużo pracy i pasji.

Jak we Wrocławiu, pada czy wciąż susza ?

Ja już z nawyku wtykam te patyki, pora skończyć
Moje psiaki już dorosłe, po prostu takie charaktery, najgorzej pies Leoś mi niszczy, ale nic nie poradzę na to. I Sonia 12-letnia też, centralnie na rabatach lezy, w 3 miejscach, waga 40kg, to sobie wyobraź, co potem
Dziękuję za pochwały. Pracy jest ogrom, chciałoby się mieć tak dopieszczone, ale mimo iż robię cięgiem, nie udaje mi się to, nie wyrabiam.
U mnie padało z soboty na niedzielę, fest ulewa, niedziela kropiło do 14, i dziś w nocy padało, a teraz super mży, pozdrawiam
Milka 07:32, 23 lip 2019

paradas napisał(a)
Ja mam to samo z psem
Moja suczka to istne zniszczenie. Moja pierwsza rabata była ogrodzona siatką na krety żeby mi nic nie kopała przez którą przeskakiwałem
Teraz zrobiłem pseudo zagrodę, ma gdzie się wyszaleć. Wygląda okropnie ale działa.
Ludzie mówili że się uspokoi po paru latach a tu już 5 rok leci. Rabaty są młodsze, może dlatego że najpierw był pies a później ogród...
Więc wiem jak to jest po zobaczeniu wykopanej rabaty, no ale co zrobimy. W końcu to rodzina

Ja mam 3 psiaki, 2 suki i pies i ten ostatni najwięcej pogromu robi. Kiedyś miałam tylko rottweilery i miałam spokój, świetna rasa, a te mieszańce są nieprzewidywalne, no ale są od szczeniaka, więc to rodzina.
Milka 07:33, 23 lip 2019

Doranma napisał(a)
Podusie śliczne uszyłaś, widać, że starannie, z sercem

Starałam się na razie materiały leżą do szycia, nie ma kiedy, bo usiłuję cisy i buksy ciąć, plewić, ciut kanty doczyścić, róże ściąć, a idzie mi tak wolno...
Milka 08:03, 23 lip 2019

Ciut zdjęć, jakoś najmniej ma w lipcu..
nudy, bo ciągle to samo

1 i 2 letnie patyki Grandiflory super już kwitną, mocna hortensja i fajny bordowy kolor gałązek

i bratek samosiejka daje pokaz teraz

stokrotki po ścięciu na nowo odrosły i kwitną

Pink anabelki juz się przebarwiają na zielono, białe też
a Grandiflora prawie
Milka 08:16, 23 lip 2019

w nocy padało, teraz kropi, fajna pogoda
golasy wylezą i będzie walka

skróciłam stipy i perovską, brzydziej jest, ale wygodnie można przejść chodnikiem