Kasiu, dzięki za odwiedziny
Młody się nie przebarwia, mój dopiero zaczął pokaz w 3 roku życia. O dziwo w tej skrzyni ma super, rozproszone światło i tak już z 2 tygodnie świeci.
Przesadź w półcień i urośnie, myślę że teraz dobra pora na przesadzenie, bo będą deszcze, to szybciej się zaaklimatyzuje.Wiosną wolniej to idzie.
Zapraszam, zaglądaj
Świetny ten klon, polecam, jeśli masz miejsce, ale nie na słońce.
No jak wywalam byliny, plewię i robię kanty, zimą będzie schludniej, jeszcze zostało mi chyba z 5 rabat do kancikowania, jak pogoda dopisze.
No i cebulowe muszę wsadzić, kupiłam i dumam gdzie wcisnąć, coby nie sadzić na tych tulipanach, co w ziemi, a ich nie widać.
Tych żywopłotów to ja mam do cięcia od groma, ale cięcie lubię, sprzątania po, już nie.
Dzięki Ewo, sezon zleciał i nie byłaś u mnie, koniecznie dopilnuję, aby maj z tobą na kawce u mnie spędzić.
a takie mam cebulowe, do niebieskiego, różowego i ognistego.
Basiu dziękuję.
Mam i z cisa i bukszpanu żywopłoty, jest tego sporo, jeszcze z tyłu domu mnóstwo, ale tam nie dotarłam.
Klon Oridono Nisiki, na czerwono, dereń Rubrum i Kousa też na czerwono.
Hakonki chyba w tym roku zwiążę, bo rok temu fruwały wszędzie
Ela, różne opinie i róży Chopin, dziś jej bym nie kupiła, brzydko wygląda po deszczach i bardzo słabo pachnie, no ale cóż, jest, to jest.
Mam dużo starych róż, te które się u mnie sprawdziły, bardzo lubię. Dużą wiedzę ma Anda na temat róż, ja moje po macoszemu traktuję, ale żyją już 22 lata, niektóre.
Polecam Angelę, Rahpsody in Blue, Symphatia, Graham Thomas, Ice Lady, Fairy, róże okrywowe wszelkiej maści, Fresia, Nostalgia. Wybór ogromny jest. A jeszcze Eden Rose, mam dużo róż, ale bez nazw.
złocień Clara Curtis na fiolet się wybarwia, fajne tło dla rudbekii
po lewej czeka mnie plewienie, czyszczenie i kanty
w środku żywopłotów też czyszczenie czeka
dalie i kanny już w trocinach do nowego sezonu czekają
berberys Admiration nadal czerwony
lawendy w tym roku nie zdążyłam ściąć, będzie cięcie wiosna
minus tego, znowu pełno siewek lawendy
a tu azalie japońskie już liście gubią
no i z kolona mnóstwo liści napadało
za to laurowiśnia fajna
tu spóźnialskie, młode miskanty dopiero kwitną, rozplenica wschodnia do wiązania już, no i kant i plewienie i bluszcz przycięcie
metasekwoja robi się pomarańczowa, kiepskie foto starym aparatem no i bez słonka, ale widać jaka wysoka już