Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Kasia73 13:24, 01 maj 2020

Irenko jak Twoje pęcherznice na pniu? Czy mogę je teraz troszkę podciàć czy dopiero po kwitnieniu?
Milka 13:28, 01 maj 2020

Moje super tniesz po kwitnieniu, chyba że ci nie zależy na nim, to można śmiało teraz, cokolwiek ci tam przeszkadza
anabuko1 14:26, 01 maj 2020

Milka napisał(a)
zaczęła Rose Marie
jest piękna, długo kwitnie, kolor niesamowity, piękny pokrój, kwiat najbardziej pachnie, ze wszystkich magnolii i największy

z głównego pnia idą krótkie gałązki, na końcach kwiaty

cudna, jak malowana
Nowa12 14:56, 01 maj 2020

Irenko jakie masz ketmie? Moja jedna padła a że je lubię to chyba dam w to miejsce inną odmianę.
Malgosik 14:57, 01 maj 2020

Milka napisał(a)

Małgosiu, donice stale stoją w tym samym miejscu, nie okrywam, świetnie wytrzymują i mam z głowy nasadzenia jednorocznych.
Ten jarząb mnie w Sztokholmie zachwycił niesamowicie. Tylko muszę pomyśleć, jak go prowadzić, te jego liście i czerwone koraliki...oczu nie można oderwać.
Wywaliłam 1 rodka, zaraz 2 wywalę i na to miejsce idzie jarząb i kolejna ketmia.

Gienka szybko rośnie, moja tak do 1m miała, jak sadziłam.

Mój Jarząb ostatnio miał pojedyncze koraliki, a nie takie grona jak na początku. Dlatego go nakarmiłam teraz. Może to zależy od warunków jakie ma wiosną kiedy kwitnie.
Anda 15:00, 01 maj 2020

U mnie ketmie nie dają rady w te ostatnie susze letnie. W tym sezonie jeszcze je sprawdzę, a jeśli znów zbyt szybko zrzucą liście i będą krócej kwitły, to idą out.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 15:32, 01 maj 2020

anabuko1 napisał(a)

cudna, jak malowana

Wg mnie- 1 liga
Milka 15:34, 01 maj 2020

Nowa12 napisał(a)
Irenko jakie masz ketmie? Moja jedna padła a że je lubię to chyba dam w to miejsce inną odmianę.

Szczerze, na nazwy nie zwracam uwagi. Jedna była tylko biała, z ciemnym środkiem, po 5 latach zaczęła kwitnąć różnymi kolorami i to mi się spodobało.
Osobiście uważam, że to krzewy- czasami drzewa, na aktualny klimat. Nie do zdarcia. One późno ruszają, czasami tylko trzeba poczekać
Milka 15:37, 01 maj 2020

Malgosik napisał(a)

Mój Jarząb ostatnio miał pojedyncze koraliki, a nie takie grona jak na początku. Dlatego go nakarmiłam teraz. Może to zależy od warunków jakie ma wiosną kiedy kwitnie.

Na razie u mnie dopiero będzie posadzony, nadal tkwi w donicy. Podzielę się doświadczeniem. Z opisu i wiedzy zdobytej w Sztokholmie, wiem że jest to drzewo na trudne warunki i duże zanieczyszczenie powietrza, nikt tam nie mówił o nawożeniu.
U nas mrozy są w dziwnym momencie, więc pewnie to jakoś może wpływać na kwitnienie i koraliki. Jarzębiny się nie umywają do niego, choć samosiejki 2 mam i na pniu wyprowadzam, ale zero kwitnienia i koralików.
Milka 15:39, 01 maj 2020

Anda napisał(a)
U mnie ketmie nie dają rady w te ostatnie susze letnie. W tym sezonie jeszcze je sprawdzę, a jeśli znów zbyt szybko zrzucą liście i będą krócej kwitły, to idą out.

Ewa, no zdziwiona jestem, bo to krzew na suszę.
Może masz automatyczne podlewanie i ono zaszkodziło.
Moje kwitną do połowy grudnia, jestem nimi zachwycona, na aktualny stan aury, klimat...są doskonałym rozwiązaniem