U mnie na osiedlu jest jeden 30-letni i takaż alejka z drugiej strony, a przy parkingu politechnika też jarzębami wysadziła trawniki. Piękne są i długo trzymają korale. Owoce również jadalne tak jak u jarzębiny. Tylko nie takie cierpkie i bardziej mączyste.
Irenko dziękuję za komplementy u Effki ogrodniczki. :0) mam wrażenie, że wszystkie ogrodniczki to pozytywnie zakrecone osoby :0)
Masz już bardzo rozrośnięte hortensje bukietowe. Podobno w pojemnikach wszystko powinno szybciej dojrzewać... a u mnie dopiero listki na 5-7cm.
Nie mogę się napatrzec na tę twoja soczystą zieleń w ogrodzie :0)
Irenko, tak pięknie u Ciebie, że można by było siedzieć non stop Wszystko jak zwykle szaleje, u nas dopiero startuje.
Fajne te doniczki na murze A ten artystyczny but fantastyczny
Przeczytałam o tej Twojej elacie, niesamowite jak się rozrasta! Pokaż proszę jeśli możesz takie zdjęcia porównawcze teraz na wiosnę i w sezonie. Jaka to odmiana? Rozrasta się w miejscu czy się rozłazi kłączami? I jeszcze czy się sieje? Może kupię
Ściskam!
Aniu dzięki za odwiedziny
I u mnie w tym roku ciut mróz szkodził, ale jakoś jednak się postarały i kwitło i nadal kwitnie sporo. Już niebawem parasolowate
Pozdrawiam serdecznie
Kasiu dziękuję
U mnie leje, czasami przestaje, ale za to buja niesamowicie, niestety nie bardzo można teraz coś w ogrodzie robić, a na dodatek dopadł mnie leń.
Co do Elaty, cała nazwa to carex Elata aurea, innych nie znam.
Rozrasta się w miejscu, nie idzie kłączami jak np. hakone.
Siewek do tej pory nie udało mi się rozpoznać, ale skoro ma kwiatostan, to pewnie się siała. Ta trawa nie lubi suszy.
kwiecień, w marcu ciut mniejsze
maj
tu przy pergoli- czerwiec
w tym roku postaram się dokładniej focić tematycznie