Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

hankaandrus_44 13:29, 14 maj 2020

To byłby sukces, bo magnolie trudno się korzenią. gdzieś czytałam, że nawet nie w zwykłym podłożu , a w perlicie i w wysokiej wilgotności, w wysokiej temperaturze, Ale to była stara książka, może dzisiejsze odmiany są już tak nastawione na szybką regenerację? Powodzenia, Irenko. Ja się zregenerowałam, korzonki, to znaczy witki, już działają sprawnie.
Milka 13:33, 14 maj 2020

wiciokrzew włoski zaczyna kwitnąć, w cieniu lepiej rośnie i się wybarwia
na tle bluszczu znakomicie wygląda
nie pachnie

wiciokrzew pomorski
czekoladowe liście, wspaniały zapach

zapączkowany
Milka 13:36, 14 maj 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
To byłby sukces, bo magnolie trudno się korzenią. gdzieś czytałam, że nawet nie w zwykłym podłożu , a w perlicie i w wysokiej wilgotności, w wysokiej temperaturze, Ale to była stara książka, może dzisiejsze odmiany są już tak nastawione na szybką regenerację? Powodzenia, Irenko. Ja się zregenerowałam, korzonki, to znaczy witki, już działają sprawnie.

Ojej, cieszę się Haniu
Bo ja wczoraj też kiepsko się czułam i musiałam odpuścić sobie, dziś też chyba niewiele, bo dłonie spuchnięte nadal.
Pierwszy raz to robiłam, test. Zrobię też drugi, w innej formie, czyli oderwę, pomoczę w ukorzeniaczu, do donicy, w cień, wilgoć i będę obserwować. I tak je muszę ciąć, to wykorzystam materiał. Te 2 patyki dałam w pobliżu matki, może to czuły???
Buziaki
Milka 13:40, 14 maj 2020

on jest w niebieskim zakątku, tam fajnie się nagrzewa i pachnie

kolejna roślina dla nosa, jaśmin wonny, jakiś taki gatunkowy, dokładnie nie pamiętam nazwy
ale zapach super
też w niebieskim

a tu jaśmin zimozielony, na Krecie je podziwiałam, kwiatki drobne, ale zapach...odlot
przeżył 2 zimy i widzę, że rośnie

idę gotować
Ogrodowy_Kal... 13:53, 14 maj 2020

Niesamowicie jak zmienia się ogród teraz w maju. Chyba każdego dnia jest inny. Pełniejszy Masz dużo cięcia ale berberysy bordowe na zielonym tle podobają mi się naturalne, takie przed przed cięciem. Wiem, ze trzeba je ujarzmić ale wyglądają pięknie.
KasiaBawaria 14:38, 14 maj 2020

A kamelie masz w gruncie czy donicy? O nasionka sie usmiechne U mnie beda tez biale pelne i ciemnofioletowe, ale nie wiem czy zawiazuja nasionka. jezeli tak, moglabym wyslac
Milka 14:45, 14 maj 2020

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Niesamowicie jak zmienia się ogród teraz w maju. Chyba każdego dnia jest inny. Pełniejszy Masz dużo cięcia ale berberysy bordowe na zielonym tle podobają mi się naturalne, takie przed przed cięciem. Wiem, ze trzeba je ujarzmić ale wyglądają pięknie.

Darku, codziennie jest inny, to jest fajne w ogrodzie
Rośliny chyba w nocy rosną
Bereberys po tygodniu już będzie taki sam, w sezonie muszę go ciąć kilka razy i nie maszyną, bo wtedy brzydnie.
Milka 14:46, 14 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
A kamelie masz w gruncie czy donicy? O nasionka sie usmiechne U mnie beda tez biale pelne i ciemnofioletowe, ale nie wiem czy zawiazuja nasionka. jezeli tak, moglabym wyslac

Kasia w gruncie, rok temu na wiosnę sadziłam, tam ma bardzo ciepło, ale jak w kwietniu mrozy były, to oberwała po liściach, ale zakwitła pięknie.
Wyślę nasiona, jak już będzie blisko, na pw poproszę o adres.
Mam i fioletowe i niebieskie i jakie tylko, dziękuję za dobre chęci
AgnieszkaW 15:03, 14 maj 2020

Irenko, zachwycam się Twoim kwieciem i zielenią
karo 15:26, 14 maj 2020

Witam, witam i podziwiam