Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 06:06, 05 mar 2021

BASIA8 napisał(a)
Kochana prace porządkowe pięknie idą dużo do zrobienia, ale dużo też zrobione. Buziaki Kochana. Uważaj na siebie bo pogoda jeszcze zdradliwa.

Basiu uważam, naubierana na cebulę.
Powoli i ja widzę już porządek, dziękuję
Milka 06:07, 05 mar 2021

LIDKA napisał(a)
Dużo pracy masz wiosna ale potem ogród piękny. I masz sporo ciekawych roślin.
Ładnej pogody na dalszą prace życzę

Lidko witaj
Tak, ciekawych okazów u mnie sporo.
Dzięki, na razie pogoda dobra była, wczoraj mnóstwo zrobiłam, od wieczora leje, teraz też, to ogarniać będę dom, bo tak leży wszystko
Milka 06:09, 05 mar 2021

Joku napisał(a)
Uwielbiam wiosennie wysprzątany ogród. Ostro działasz.

Jolu, ja też.
W tym roku przez aurę później, ale i przez oglądanie seriali też mniej zrobiłam.. Jak już się uporządkuje, wytnie, to będzie odsapka i spacerowanie.
Milka 06:32, 05 mar 2021

beamilusia napisał(a)
Witaj Irenko. Szybko idzie Tobie to sprzątanie. Pięknie poprzycinane trawy, krzewy. I teraz, wiosną, bez traw i bylin widać szkielet ogrodu. Ja porządków jeszcze nie zaczęłam. Ptaki karmiłam słonecznikiem, teraz mam pod krzewami łupiny, ale to nie problem, pograbię i będzie dobrze. U Ciebie ranniki kwitną, hortensje mają już ładne pączki. I u mnie ranniki wystawiają główki, ale krzewy jeszcze śpią. Czekam na cieplejsze dni i więcej oznak wiosny. Jednak u mnie dużo zimniej.
A kotuś pocieszny, jak piszesz. Młodziutki, to i wszędzie go pełno. Poczekaj, poczekaj, i Twój będzie się pchał do spania na łóżku. Mam trzy kotki i wszystkie uznają, że łóżko to najlepsze miejsce spania, szczególnie, kiedy pani jeszcze śpi. A jak reagują psy na nową mieszkankę ? Pozdrawiam serdecznie, Irenko.

Beatko, ja tak w ogóle to jestem szybka, choć wiek spowalnia, jak to mówią, głowa w Moskwie, tyłek w Warszawie.

U nas wiosna szybciej, ale potem zawsze się wyrównuje, jeszcze ciut i podziałasz.
U mnie z kolei gołębi i srok pełno i mam upstrzone odchodami wiele roślin, o dziwo psy zbierają i wsuwają to, chyba jakieś witaminy.
O dziwo kicia w sypialni wybrała sobie inne miejsca i na razie się nie pcha do łózka i chyba nie będzie. Jest pocieszna, wesoła, milusia, mądra, jak ona męża zaczepia i w chowanego się bawi, to ubaw.
Beatko, kotek jest domowy, one żyją na zewnątrz, są zahartowane, cały ogród ich, budki specjalnie ocieplane, więc są w super kondycji. Leoś ją przez okno obserwuje, a jak ze szczepienia wracałam, to zaglądał do transportera, ta mocno fuknęła z pazurami i się wystraszył. Serdeczności
Milka 06:37, 05 mar 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Idziecie jak tornado, wpadasz ,zasyszasz i już porządek. Tylko podziwiać! I to robię.

Hanuś dzięki wczoraj naprawdę dużo zrobiłam. Dziś leje, to odsapnę i dom trochę posprzątam, albo dół, albo górę. Na raz całego nie chce mi się.
Milka 06:46, 05 mar 2021

Sebek napisał(a)
Tez będę działać u siebie w ten weekend. Ale jestem cwany i wszystkie byliny wyciąłem jesienią - zostały mi tylko (i aż) trawy Wam tej ilości współczuję, serio Pieszczenie rabat w postaci kantów czy czyszczenia kory zostawiam na... nigdy Kiedyś jak mnie natchnie to i to zrobię

W weekend prognozy średnio ciepłe, ale bez wiatru i deszczu, też będziemy ciąć, mężuś te wielkie trawy elektrycznie poleci, tamaryszki skróci, cedry podkrzesa, no i narzędzia naostrzy, stępiły się.
Ja też na jesień wycinałam, tej jesieni nie zdążyłam. Wiesz, u mnie tego pełno, ogród wielki, to powoli idzie, zwłaszcza że nie tylko ogrodem się zajmuję, korzystam z innych przyjemności.
Z kantami mam czas,dopiero po pierwszym koszeniu, chwastów prawie nie mam, o dziwo.
To tak jest, że jak jest ogród i dom, robota nigdy się nie kończy.
Z perfekcji się wyleczyłam.
Milka 06:48, 05 mar 2021

Alija napisał(a)
W ogrodzie już pięknie, ależ ci to sprzątanie szybko idzie. Podziwiam. I kwiatów już tyle kwitnie, super!
U mnie jeszcze resztki śniegu i bardzo mokro.

Mamy cieplej, to się wykorzystuje.
A ja wczoraj patrzyłam na Pissardi, prawie już będą kwitnąć, forsycje już też w pogotowiu, wszystkie byliny wyłażą. A ile ślimaków, najwięcej ich w trawach. Opuchlaki też 2 ubiłam.
Alu nawet słonka nie podeślę, bo u mnie deszcz ze śniegiem dziś.
Milka 06:49, 05 mar 2021

Kasia73 napisał(a)
Też dzisiaj sprzątałam, jak Ty dajesz radę nie wiem i tym bardziej podziwiam

I jak, bolą mięśnie Kasiu???
No jakoś po trochu obrabiam, w weekendy razem robimy, to szybciej. Mąż pilnuje aby konkrety robić, bo ja się rozdrabniam. Buziaki
Milka 06:50, 05 mar 2021

GorAna napisał(a)
Irenko, idziesz jak burza
Ogród uporządkowany aż błyszczy w wiosenneym słonku

Aniu dzięki za odwiedziny.
Powoli się zrobi, a potem luzik
Milka 06:54, 05 mar 2021

Mirka napisał(a)
Irenko tyle czyszczenia masz już zrobione a ja nawet o tym nie myślę jeszcze. Może coś w weekend uda się zrobić
Bukszpanów szkoda ale ile razy można ratować.
Co na ich miejsce posadzisz?

Miruś, no u was chłodniej, to musisz czekać. Ja właściwie gdy śnieg nie leży, cały rok mam robotę w ogrodzie.
Zamiast buksów będą cisy, ze 20 młodych rośnie i będę ukorzeniać z takiej szlachetnej odmiany cisa, niestety nazwy nie znam, ale jest wyjątkowy.
Przez te bukszpany muszę dokonać poważnych zmian, trzeba to przemyśleć, aby było dobrze i nie zatyrać się na śmierć.