Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

marba 11:23, 05 mar 2021

Milka napisał(a)

Z kicią jesteśmy po ostatnim szczepieniu. Zaraz 24 sterylizacja. I okazuje się, że kotka ma pół roku, ma stałe kły, ale jest miniaturką kotka, będzie malutka. Dużo je, a i tak chudziutka.
Nowa rasa ha ha, miniatura.

Moja kicia też miniaturowa. Do niedawna miałam jeszcze drugiego kota, też dachowca i ważył dwa razy więcej, chociaż nie był spasiony. Dobrze, że będzie wysterylizowana, oszczędzi jej to niepotrzebnych cierpień, a i Ty będziesz miała spokój.
Milka 13:13, 05 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Irenko dziękuję za odpowiedź odnośnie hortensji. Jeszcze nie wypuszczają Zapamiętałam i będę cięła tak jak Ty.
Vanilla Fraise zawsze u mnie późno wypuszcza.

Tak, Vanilki później dużo, więc musisz czekać. Ten sposób sprawdza się u mnie już od 9 lat.
Milka 13:15, 05 mar 2021

Roocika napisał(a)
Irenka, fajnie, że możesz działać U nas jednak jeszcze zima

Fajnie, ale i tak zimno, dziś wieje, pochmurno i od czasu do czasu śnieg sypie. Może jutro lepiej, muszę sprzątać, a tak mi się nie chce, wolałabym w ogrodzie.
Milka 13:27, 05 mar 2021

marba napisał(a)

Moja kicia też miniaturowa. Do niedawna miałam jeszcze drugiego kota, też dachowca i ważył dwa razy więcej, chociaż nie był spasiony. Dobrze, że będzie wysterylizowana, oszczędzi jej to niepotrzebnych cierpień, a i Ty będziesz miała spokój.

Koty chyba z natury większe, jak w wielu gatunkach. Ja się cieszę, że Milusia malutka, więcej miejsca na kolankach będzie mieć.
Sterylizacja obowiązkowa, to nawet w umowie adopcyjnej jest, swoje psiaki też mam po sterylizacji i kastracji.
Pozdrawiam Basiu
sylwia_slomc... 13:29, 05 mar 2021

Milka napisał(a)

Niesamowity serial, daje do myślenia. W wielu obszarach widzę niepokojące rzeczy, zwłaszcza dla kobiet.
Nie mogłam się oderwać od niego. Też czekam na 4 sezon i gdzieś z nadzieją, że główna bohaterka nie zginie, że to zło upadnie.

A ja akurat szczurki bardzo lubię, są mega inteligentne. Córka koleżanki miała tak oswojone, że przyjemnie było obserwować je w wyrażaniu czułości.

Z kicią jesteśmy po ostatnim szczepieniu. Zaraz 24 sterylizacja. I okazuje się, że kotka ma pół roku, ma stałe kły, ale jest miniaturką kotka, będzie malutka. Dużo je, a i tak chudziutka.
Nowa rasa ha ha, miniatura.

A gdzie ten serial można obejrzeć?
Milka 13:32, 05 mar 2021

Sylwia HBOGO. Jest niesamowity, musisz to obejrzeć.
sylwia_slomc... 13:33, 05 mar 2021

Też mam taka mała kicie, a kocur dwa razy większy, a i tak nie z tych największych bo w innych częściach Polski to koty giganty, a u nas mniejsze.
Czytam, ze działasz pooglądałam, chciałabym być na takim etapie ogrodowych porządków, a tu od rana śnieg u nas i doopa z robotąŚciskamy gorąco, zaglądam często co i jak u Was
Milka 13:37, 05 mar 2021

Mała słodka, no uwielbiam ją. On mnie tak cieszy, że aż nie umiem tego wyrazić. Zakochani w niej jesteśmy, bardzo mądra do tego. I zero kłopotów, ze szczeniakami to miałam sajgon, zarwane noce, siku i kupa na okrągło do sprzątania.
Działam, ale dziś mus dom robić, ktoś w tyłek mnie musi kopnąć, abym ruszyła.
Gotuję mężusiowi flaczki, kot śpi, może choć na godzinkę wyskoczę coś ciachnąć. U nas sypie śnieg też, ale delikatnie. Buź Sylwia
sylwia_slomc... 13:41, 05 mar 2021

Milka napisał(a)
Mała słodka, no uwielbiam ją. On mnie tak cieszy, że aż nie umiem tego wyrazić. Zakochani w niej jesteśmy, bardzo mądra do tego. I zero kłopotów, ze szczeniakami to miałam sajgon, zarwane noce, siku i kupa na okrągło do sprzątania.
Działam, ale dziś mus dom robić, ktoś w tyłek mnie musi kopnąć, abym ruszyła.
Gotuję mężusiowi flaczki, kot śpi, może choć na godzinkę wyskoczę coś ciachnąć. U nas sypie śnieg też, ale delikatnie. Buź Sylwia

Ja mam trzy suszarki prania do prasowania i kolejne pranie nastawić, ale lecę najpierw babci leki i zakupy zanieść, ptakom do karmników nasypać i pozanosić do woliery różne wiaderka i miski, które mi w opiece będą potrzebne Potem żelazko na kilka godzin co najmniej w dłoń chwyć
sylwia_slomc... 13:43, 05 mar 2021

A zapomniałabym przekazać Wam pozdrowienia od Marioli i Zbyszka