Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 06:56, 05 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
O matko , Irenko, jestem w szoku ile Ty już zrobiłaś... ale Ty jesteś pracowita Tylko Cie chwalić!
To nie dosyć , że przycięte to jeszcze wyzbierane, pograbione, odkurzone...

Daria dzięki. Kiedyś byłam bardzo pracowita, szybka i perfekcyjna, dziś różnie. Ale z drugiej strony ogród duży, dom duży, zwierzyniec, domek letni, ogarnąć to samej, nie jest lekko, więc perfekcja odpuszczona, cieszę się tym, co jest.
Milka 07:10, 05 mar 2021

Gosialuk napisał(a)
Świecisz przykładem.
U siebie tylko turzycę muskedońską przycięłam, bo już zielone szło. W weekend muszę się sprężyć z porządkami, bo pielenia moc. Chyba trawa i chwasty nawet pod śniegiem rosną.

Gosia, no nie przesadzaj
O rany, nie znam tej turzycy, muszę w necie obejrzeć. Zadowolona z niej jesteś?
Przyjemnego czyszczenia.
P.s. już wiem, co to za turzyca, ja ją mam, sieje się na potęgę, ale ja ją nazywam palmową. Już zielone idzie, bo ona szybka. W sobotę będą ją ciąć.
Milka 07:12, 05 mar 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
O Milus u ciebie to już dużo wypucowane. Idziesz widzę rabata za rabata i obrabiesz. U mnie przycięte drzewa i trawy skoszone tyle zrobiliśmy wczoraj.

U mnie takich oznak wiosny nie widać. Chociaż wczoraj przycinalismy klona i prysnely soki napilam się podstawiamy słoik to znak, że soki ruszyły. U brzoz jeszcze nie.

Pozdrawiam

No Elu, ciut popracowałam, zadowolona jestem. Nawet nie byłam obolała.
To sporo zrobiliście, nas też drzewa czekają, ale i drabina w użyciu musi być, to trzeba pomyśleć, jak robić aby niższych partii nie zniszczyć.
O proszę, nigdy soku z moich nie piłam, ale ja swoje na jesień mocno skróciłam, więc teraz mam z głowy. Buź
Milka 07:13, 05 mar 2021

kasiek napisał(a)
I tu wiosna puka Witaj Irenko, mam nadzieję że zdrówko Ci dopisuje i siły sa na nowy sezon

I to jak, ptaszki cieszą się też, rwetes na maksa.
Na razie ok ze zdrowiem, ciut mnie coś złapało, kaszel, katar, zimne poty, ale organizm migiem zwalczył i ok.
Fajnie, że jesteś Kasiu
Milka 07:15, 05 mar 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Widać, że zbliżająca wiosna Ci służy. Wróciła energia i dobre samopoczucie.Oby tak dalej.
Czekam na 4 sezon "Opowieści podręcznej". W USA pojawi się lada moment. U nas trzeba jeszcze poczekać.

Tak Haniu. Ja letni człowiek, lubię ciepełko.
Ojej, ciekawe kiedy u nas będzie? Szybko trzeba ogród obrabiać, bo znowu przepadnę, dopóki całości nie obejrzę.
Serdeczności.
Milka 07:17, 05 mar 2021

Doranma napisał(a)
Piękny ogród w moim ukochanym stadium, czyli podczas wiosennych porządków Nie wiem, czemu ale zawsze mnie porusza taki widok. U mnie pewnie jeszcze co najmniej 3 tygodnie będzie trzeba czekać na taki rozwój roślin, więc cieszę oczy na Twoich rabatkach

Dorotko, jeszcze ciut i wszyscy ten etap zaliczą. Fajnie, ze jesteś z nami, lubię twój ogród. Dzięki forum przynajmniej mamy pogaduchy i mniej odczuwa się brak realnych kontaktów. Pozdrawiam
Milka 07:17, 05 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Irenka, wpadnij do mnie, mam dostawę host

Byłam, normalnie granda!
Milka 07:21, 05 mar 2021

Urszulla napisał(a)

Mi też się tak podoba ależ Ty masz szybko ciepło że hortensje ruszyły. Ja dopiero w kwietniu wycinam, ewentualnie przy szybkiej wiośnie końcem marca. Raptem byłam w ogrodzie jedno popołudnie.
Nie dziwię się że wywalasz bukszpany bo walka okrutna z nimi w sezonie. I dzięki temu czas na zmiany pomimo że nie masz pokus

Pewnie większość podobnie robi, na błysk, ale Ula my mamy duże ogrody, więc etapami musimy ogarniać.
Buksy już nie cierpię, zresztą ich zapach stale mnie o mdłości przyprawiał.
Cisy będą, ale etapami zmiany dokonam, bez pospiechu, bo buksów mnóstwo i niektóre ok, bo zdążyłam niektóre upilnować.
Jeszcze się narobisz, co możesz, powolutku działaj
MiluniaB 10:31, 05 mar 2021

Irenko dziękuję za odpowiedź odnośnie hortensji. Jeszcze nie wypuszczają Zapamiętałam i będę cięła tak jak Ty.
Vanilla Fraise zawsze u mnie późno wypuszcza.
Roocika 10:50, 05 mar 2021

Irenka, fajnie, że możesz działać U nas jednak jeszcze zima