To prawda, że z nasion zawsze długie czekanie. Dlatego jestem ciekawa, co mi wyjdzie z magnolii moim sposobem.
Grujecznik kompletnie mi nie leży, ale każdy lubi, co lubi.
Mój tulipanowiec zakwitł po 8 latach, ale też się rozczarowałam, bo te kwiaty trzeba wypatrywać, dlatego bez żalu go z 8-10m skróciłam na 2m, nie walczę już z tą ilością liści, a drzewko jest i fajnie wygląda.
Pogoda i u mnie wariowała. Piwonie u mnie też dorodne, te majowe najszybsze.
Eluś, miłego tyrania, dobrej pogody i zdrówka
Rozchodniki w tym roku zostawię, to małe kępki jeszcze. Ale może coś uszczknę od mamy (te dwie kępki są od niej), ma ich dużo więcej .
Mój judaszowiec ma ze 4 lata i około 2 metrów wysokości, ładnie rozgałęziony. Narazie nic mu nie ucinam . Bardzo lubię jego liście. Może kiedyś skuszę się na odmianę płaczącą . (Ten mój jest „zwykły”, kanadyjski).
Irenko, mam pytanie o magnolię. Jesienią moje szkodniki trochę mi jedną „skróciły”. To była gałązka z pąkami, wsadziłam ją do wody i postawiłam na parapecie w budynku gospodarczym. Teraz te pąki zaczynają pękać.
Co mam zrobić z tą gałązką? Wsadzić do ziemi? Doniczki?
Jak przekwitnie, czy teraz?
Irenko, zajrzałam do Ciebie i się zakochałam. Ale u Ciebie przepięknie. Nie mam szansy przeczytać, przejrzeć wątku. Fajnie, że masz wizytówkę.
Napisz poproszę, to to za wielki obsypany białym kwieciem krzew na str. 1 i 3 wizytówki? Jaśminowiec? Obiela? Co to jest?
I pytanie jeszcze, na str. 3 widać trzy kępy traw, to chyba trzcinniki są. U siebie mam karl foerster, ale jeszcze skromniutkie są. Czy u Ciebie się tak rozrosły, czy sadziłaś po kilka sztuk?
No to za rok, fajnie że u mamy masz zapas.
Jak nie ma potrzeby, nic nie rób. Ja to robię z konieczności, za gęsto tam mam, i on i dereń Rubrum kwiecisty i dereń kousa i róże, dlatego podgalam.
U mnie też kanadyjski.
Kasiu witaj
Od czasu wizytówki bardzo się zmieniło, ale nie mam czasu aktualizować.
Pierwsze białe- to magnolia gwiaździsta, potem dużo białego- to jaśminowce z żylistkami. Trzciniki mam inne i w innym miejscu, pewnie miskanty Mornning Light, inne trawy to hakonki, carex szerokolistny variegata, carex Elata.
Jeszcze tam rozplenice, więc dokładnie nie wiem, o które chodzi.
Wątku nie czytaj, nowy sezon zaczynamy.